GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Baidu najavio DuBike pametni bicikl (VIDEO)

Baidu najavio DuBike pametni bicikl (VIDEO)
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2014 / 08:08
Autor: SEEbiz / Vidi.hr
LONDON - Baidu, kojeg obično nazivamo "kineskim Googleom", osim algoritama za pretraživanje i filtera za cenzuru sadržaja s interneta za kineske građane, razvija i druge inovativne projekte, a ovoga puta se spremaju lansirati pametni bicikl pod nazivom DuBike.
Valja naglasiti da usprkos ugrađene "regenerativne" električne tehnologije, ovaj bicikl nema električni pogon, već ćete ga voziti na pogon vlastitih mišića i "žganaca", jer će mu struja služiti samo za napajanje ugrađenih gadgeta i senzora.

Zahvaljujući senzorima, bicikl će pratiti vaš srčani ritam, dinamiku okretanja pedala, pritisak na pedale, te vam prikazivati i pohranjivati druge podatke vezane uz zdravlje i fitness aktivnosti, a sve će se Bluetoothom prenositi na aplikaciju vašeg pametnog telefona.

Pored toga, moći ćete koristiti i mape za detaljnu navigaciju, a aplikacija će vam nuditi i podatke o vašoj poziciji, (ne)pravilnom držanju tijekom vožnje, te preporučivati rute i fitness programe putem društvenih mreža, te dakako dijeliti vaše bicikliranje s prijateljima na njima.

I na kraju valja navesti da će bicikl posjedovati i naprednu "pametnu rasvjetu", a navigacijske podatke o mjestima na kojima recimo trebate skrenuti da biste došli do željene destinacije će vam prikazivati sustavom lampica na upravljaču, pa nećete morati pričvršćivati mobitel na njega.

Za sada još nije poznato po kojoj će se cijeni DuBike prodavati, niti kakve su mu ostale značajke poput težine i materijala od kojih je napravljen.Tagovi: DuBike, Baidu, pametni bicikl, električni bicikl
PROČITAJ I OVO
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
UZLET
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
NEW YORK - Očito je - kao što je to bilo tijekom prošle godine nakon ožujka - opet došlo vrijeme za visok rast udjela tvrtki s najvećom tržišnom kapitalizacijom, koje su profitirale od pandemijskih uvjeta karantene.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim burzama trgovalo oprezno zbog zaoštravanja restriktivnih mjera protiv koronavirusa i slabih gospodarskih pokazatelja.
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Investitori su se posebno okomili na izdanja iz turističkog sektora. Sektorski indeks CROBEXturist potonuo je 5,7 posto.
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE