GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Badnji dan odvukao investitore s Beogradske berze, indeksi crveni

Badnji dan odvukao investitore s Beogradske berze, indeksi crveni
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 17:51
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje na Beogradskoj berzi je na Badnji dan, uoči sutrašnjeg Božića po Julijanskom kalendaru, stagniralo i iznosilo je ukupno 3,1 milion dinara (26,5 hiljada evra), isto kao u utorak.

Berzanski indeksi su zabeležili male negativne korekcije na dnevnom nivou, a i skraćenu trgovačku nedelju završavaju u minusu.

Indeks BELEX 15 se spustio danas na 746,94 poena, dok je na nedeljnom nivou u gubitku za petinu procenta, a BELEXline je zaključen na 1.561,08 poena, što je za 0,3 posto ispod vrednosti s kojom je završio trgovanje prošle sedmice.

Akcija Naftne industrije Srbije je delimično nadoknadila jučerašnji gubitak, ojačavšsi za neputnih 0,2 posto, na 641 dinar, a istrgovana je u iznosu od 1,3 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je bio najveći dobitnik s rastom cene od 0,4 procenta, na 1.049 dinara, uz realizaciju od 1,0 milion dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je jedina završila današnje trgovanje na negativnoj teritoriji, s padom od 1,0 odsto na 2.969 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, dok je prioritetna akcija tog zajmodavca napredovala za 0,1 posto, na 950 dinara, a isprometovana je u iznosu od nešto manjem od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 20,87 posto, u kupovini 40,44 procenta a u prodaji 1,31 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Beogradska berza zbog proslave Božića neće raditi u četvrtak i petak.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEX15, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE