GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN pokrenuo postupke protiv otkupljivača žita

AZTN pokrenuo postupke protiv otkupljivača žita
ŽITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2018 / 20:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišne utakmice (AZTN) pokrenula je upravne postupke protiv otkupljivača žitarica tvrtki Žito i PPK Valpovo, kako bi ispitala jesu li pritom nametali nepoštene trgovačke prakse, objavljeno je u ponedjeljak na internetskim stranicama AZTN-a.
U upravnom postupku potrebno je utvrditi jesu li Žito i PPK Valpovo nametnuli nepoštene trgovačke prakse u smislu Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP) dobavljačima žitarica, u vezi javno objavljenih uvjeta otkupa žitarica koje je objavljivao nakon 1. travnja 2018. godine, navodi se u priopćenju.

Agencija će ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj poslovnog odnosa, odnosno otkupa i trgovine žitarica, najavljuju iz AZTN-a, uz napomenu da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupcima koji su u tijeku.

Ističu i kako samo pokretanje postupka po službenoj dužnosti Agencije protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Temeljem konačno utvrđenog činjeničnog stanja Agencija će u svakom konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku.

Odluku kojom okončava pojedini postupak Agencija će u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama, najavljuju iz AZTN-a.

Tagovi: otkupljivači žita, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
PROČITAJ I OVO
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
PRETRAGA GOOGLEA
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
ZAGREB - S obzirom na to da je pandemije COVID-19 imala negativan utjecaj na sve sfere života i poslovanja, oči javnosti uprte su u najvažniji segment hrvatskog gospodarstva - turizam.
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
SLADOLED
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
RIM - Talijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom slasticom - sladoledom.
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
HRANA
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
ZAGREB - Hrvatska trenutačno za vlastite potrebe može proizvesti dovoljno samo kukuruza, pšenice, ječma i zobi te mandarina.
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
TURIZAM
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
LISABON - Portugal i Britanija razgovaraju o uspostavi zračnog koridora koji bi britanske turiste po povratku kući poštedio karantene zbog Covida 19, izjavila su dva upućena portugalska izvora.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno, nakon znatnog rasta cijena dionica prethodnih dana, jer su ulagači suzdržani zbog napetosti između SAD-a i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE