GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN odobrio koncentraciju nad maloprodajnim objektima City Center One

AZTN odobrio koncentraciju nad maloprodajnim objektima City Center One
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2016 / 13:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je na prvoj razini koncentraciju koja će nastati stjecanjem kontrole američke kompanije Morgan Stanley Real Estate Fund (MSREF), nad poduzetnicima Gradski centar i Manta iz Zagreba koji su vlasnici nekretnina City Center One Zagreb West i City Center One Zagreb East, priopćio je u četvrtak AZTN.
Riječ je o koncentraciji poduzetnika na tržištu posjedovanja, održavanja, upravljanja te davanja u zakup objekata za maloprodaju na području Grada Zagreba.

Agencija je provedbu koncentracije odobrila na prvoj razini, budući da je iz podataka iz prijave i drugih podataka kojima Agencija raspolaže ocijenjeno da njena provedba nema značajan učinak na tržišno natjecanje.

Takav zaključak potkrjepljuje činjenica da na javni poziv za dostavljanje primjedbi i mišljenja na koncentraciju objavljen na mrežnim stranicama AZTN-a nije zaprimljen nijedan podnesak.

City Center Zagreb One East i West su uz Arena Centar, Avenue Mall, King Cross, Supernovu Buzin, Garden Mall i Westgate shopping centre, najznačajniji takmaci u segmentu shopping centara na području Grada Zagreba i prema posjećenosti i prema ostvarenom prihodu.

MSREF upravlja različitim nekretninskim fondovima, a pod kontrolom je investicijskih društava kojima upravlja i/ili ih savjetuje Morgan Stanley, društvo koje pruža financijske usluge sa sjedištem u New Yorku, SAD,

U Hrvatskoj je aktivan na području upravljanja komercijalnim nekretninama samo u hotelskoj industriji. Konkretno, na tom će tržištu biti aktivan po očekivanoj finalizaciji stjecanja poduzetnika Punta Skala iz Zadra. Stjecanjem kontrole nad poduzetnicima Gradski centar i Manta, MSREF prvi puta ulazi na tržišta posjedovanja, održavanja, upravljanja te davanja u zakup objekata za maloprodaju na području Grada Zagreba, kažu u AZTN-u.

Tagovi: AZTN, City Center One, Morgan Stanley Real Estate Fund, Gradski centar d.o.o., Manta d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE