GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azmont želi da zakupi kompleks Mediteran na Žabljaku

Azmont želi da zakupi kompleks Mediteran na Žabljaku
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2014 / 20:20
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je do 7. aprila rok za dostavljanje ponuda na međunarodni javni tender za davanje u dugoročni zakup vojnoturističkog kompleksa Mediteran na Žabljaku.
Savjet je produžio i rok za otkup tenderske dokumentacije do 28. marta do 16 sati.

Prema nezvaničnim informacijama agencije Mina-business, za kompleks je zainteresovana azerbejdžanska kompanija Azmont Investments, koja gradi rizort u Kumboru.

Vlada je početkom decembra pozvala zainteresovane da dostave ponude za dugoročan zakup vojnoturističkog kompleksa Mediteran za period od 31 do 90 godina, uključujući izgradnju i njegovo upravljanje. Prvobitni rok za dostavljanje ponude bio je 31. januar.

Na tenderu mogu učestvovati iskusni domaći i međunarodni investitori sa finansijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i poslovanju turističkim kompleksima.

Učešće na tenderu će biti omogućeno zainteresovanim investitorima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti u skladu sa javnim pozivom.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove predviđene kao grupa A ili B. Grupa A podrazumijeva da ponuđač mora biti domaći ili međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, nivoa najmanje četiri zvjezdice.

Ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima koji su po međunarodnom standardu nivoa najmanje četiri zvjezdice.

Ponuđač, kako je objašnjeno, mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za relizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i ponudi.

Ponuđač mora dokazati i da je u posljednje dvije godine imao pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje deset miliona eura.

Grupa B, kako se navodi, podrazumijeva da ponuđač mora imati vrijednost kapitala pod upravljanjem od najmanje 40 miliona eura. Takođe, mora dokazati da je u posljednje dvije poslovne godine ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Ponuđač mora dokazati da je u toku posljednje poslovne godine ostvario promet od najmanje 20 miliona EeuraUR. Takođe, mora da ima pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje dva hotelska rizorta međunarodnih standarda od najmanje četiri zvjezdice.

Učesnik na tenderu koji otkupi tendersku dokumentaciju može formirati konzorcijum sa drugim kompanijama i takav konzorcijum može podnijeti ponudu pod uslovom da bar jedan član ispunjava uslove definisane javnim pozivom, kao i da članovi konzorcijuma odgovaraju neograničeno solidarno za obaveze svakog od njih.

Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi rok zakupa koji ne može biti kraći od 31 niti duži od 90 godina, a koji će predstavljati jedan od kriterijuma za ocjenu ponude. Očekuje se da ponuđač ponudi iznos fiksne zakupnine po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos ni u kom slučaju ne smije da iznosi manje od jednog eura po kvadratu zemljišta. Iznos ponuđene zakupnine predstavljaće jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Ponuđač treba da ponudi iznos varijabilne zakupnine, izražen u procentu od ukupno ostvarenog godišnjeg prihoda zakupca, koji će predstavljati jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Zainteresovani bi trebalo da dostave investicioni program u kome se precizno navode struktura i dinamika investicija i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala. Investicioni program mora biti obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, što će takođe predstavljati jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Zainteresovanim učesnicima na tenderu se dostavljaju poštom, e-mailom ili faksom, instrukcije za plaćanje naknade za tendersku dokumentaciju u visini od deset hiljada eura na račun Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte kao i izjavu o povjerljivosti podataka.

Ponuđač uz ponudu mora da uplati depozit ili dostavi bankarsku garanciju ponude u korist Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte u iznosu od 150 hiljada eura naplativu na prvi poziv, koju je izdala banka koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema agenciji Standard and Poor's ili one koju tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu dostavljenog zahtjeva.

Vojnoturistički kompleks Mediteran na Žabljaku obuhvata zemljište koje se prostire na površini od 13,95 hiljada metara kvadratnih, na kojem je izgrađeno 20 objekata, korisne površine 487 metara kvadratnih.

Lokacija se nalazi na 1,46 hiljada metara nadmorske visine, u najatraktivnijoj zoni nacionalnog parka Durmitor. Kompleks je lociran u naselju Otoka, neposredno uz put od Žabljaka prema Crnom jezeru. U blizini lokacije nalazi se skijaška skakaonica koja je bila u funkciji prije 50 godina, što svjedoči o skijaškoj tradiciji tog kraja.

Vojnoturistički kompleks Mediteran čini cjelinu koja je u funkciji odmora, s restoranom, bungalovima za smještaj, kotlarnicom i malim parkingom. Do lokacije se dolazi asfaltnim putem. U neposrednoj blizini lokaliteta nalaze se banka, pošta, pijace, prodavnice i drugi gradski sadržaji.

Prethodni međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup vojnoturitičkog kompleksa Mediteran na Žabljaku propao je, jer nije bilo zainteresovanih. Tender je objavljen 5. novembra 2008. godine.

Tagovi: Mediteran na Žabljaku, kompleks Mediteran, Azmont, nacionalni park Durmitor
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u ponedjeljak su kliznuli naniže, već drugi trgovinski dan zaredom te su tako na putu gubitka većeg od jedan posto od početka studenoga.
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
FOREX
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim tržištima valutama na međunarodnim tržištima, nakon što je početni šok izazvan pojavom nove varijante koronavirusa splasnuo, a investitori čekaju nove smjernice.
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
PROMJENE
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
ZAGREB – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ANKETA
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ZAGREB - Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
G7
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
LONDON - Zbog brzog širenja omikron varijante koronavirusa Velika Britanija je sazvala neplanirani sastanak ministara zdravstva G7 u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE