GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori

Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2015 / 21:42
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Kompanija Azmont Investments iz Azerbejdžana najavila je da će u Crnoj Gori osnovati banku.
"Imajući u vidu veliko iskustvo koje kompanija AGI ima u sektoru finansija i razvojnim mogućnostima bankarskog sektora u Crnoj Gori, Azmont Investments je odlučio da osnuje banku u Crnoj Gori. Azmont Investments, kao osnivač banke, finalizovaće aktivnosti na dobijanju bankarske licence i nastaviti sa zvaničnim apliciranjem za istu ka Centralnoj banci Crne Gore", saopšteno je iz Azmonta.

Pored toga iz te kompanije je najavljeno da će nastaviti sa realizacijom projekta Portonovi, u skladu sa ugovorom o ustupanju potpisanim sa kompanijom SOCAR 2012. godine, pa će sve obaveze, prava i odgovornisti SOCAR-a navedene kroz ugovor o dugoročnom zakupu potpisanim sa Vladom biti prenesene na Azmont Investments.

"Sve relevantne odredbe i uslovi ugovora o zakupu koje je potpisala Vlada i kompanija SOCAR dana uzete su kao osnova za ugovor koji je kasnije potpisan između SOCAR-a i Azmont Investments-a", dodali su iz kompanije.

Pojasnili su da će shodno ugovoru u dugoročnom zakupu, SOCAR nastaviti da djeluje kao garant za Azmont Investments.

"SOCAR je takođe ušao u partnerstvo sa kompanijom Azerbaijan Global Investments (AGI) sa ciljem podizanja djelovanja Azmont Investments-a u skladu sa najvećim svjetskim standardima. Postojeće partnerstvo dvije kompanije u vezi sa menažmentom kompanije Azmont Investments, ali i projekta Portonovi je neprekidno", naveli su iz ove kompanije.

Oni su istakli da je glavni cilj kompanije AGI razvoj i primjena investicionih projekata u van-naftnim sektorima, na područjima izvan Azerbejdžana.

Tagovi: Azmont Investments, banka, Portonovi, SOCAR, Kumbor, One&Only, Azerbaijan Global Investments
PROČITAJ I OVO
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
Azijska tržišta: Indeksi pali, Evergrande i dalje brine
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, Evergrande i dalje brine
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u petak trguje oprezno jer ulagače i dalje zabrinjava situacija oko kineske kompanije Evergrande, pa ih nije ohrabrio ni jučerašnji snažan rast cijena dionica na Wall Streetu.
Wall Street porastao nakon Fedovih poruka
RAST
Wall Street porastao nakon Fedovih poruka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi skočili više od 1 posto jer se čini da su ulagači odahnuli nakon poruka američke središnje banke o smanjenju monetarnih poticaja i povećanju kamatnih stopa.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi znatno ojačali, ostvarivši uspon treći dan zaredom, dok je u fokusu investitora bila dionica IT kompanije Span, kojom se od danas počelo trgovati, a cijena joj je pritom porasla 19 posto.
Dolarov indeks kliznuo s najviše razine u mjesec dana
FOREX
Dolarov indeks kliznuo s najviše razine u mjesec dana
LONDON - Dolar je u četvrtak oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima s najviše razine u mjesec dana, koju je dosegnuo pod utjecajem poruka iz američke središnje banke Fed u vezi skorašnjeg postupnog usporavanja kupnji obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE