GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azmont bez dozvole za nastavak gradnje dok ne plati komunalije

Azmont bez dozvole za nastavak gradnje dok ne plati komunalije
PORTONOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2016 / 17:21
Autor: SEEbiz / Radio Jadran
HERCEG NOVI - Ministarstvo održivog razvoja i turizma prekinulo je postupak izdavanja građevinske dozvole za izgradnju objekata naselja Portonovi u Kumboru u dijelu zone mješovite namjene Lower village – faza III i faza IV, u zahvatu Državne studije lokacije "Sektor V – izmjene i dopune" za prostor bivše kasarne "Orjenski bataljon" u Kumboru, zbog nepostojanja dokaza o plaćanju naknade za komunalno opremanje.
Kako se navodi u zaključku, prekid postupka traje do okončanja postupka pred nadležnim organom Opštine Herceg Novi – Sekretarijatom za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine. Kompanija Azmont dužna je da u roku od deset dana od konačnosti ovog zaključka dostavi ovom organu dokaz o pokretanju postupka kod navedenog organa. U suprotnom, postupak će biti obustavljen.

U obrazloženju dokumenta se navodi da MORT na osnovu dostavljene dokumentacije nema dokaza o uređivanju odnosa u pogledu plaćanja naknade za komunalno opremanje u skladu sa Zkonom o uređenju prostora i izgradnji objekata.

MORT se 29.12. 2015. po službenoj dužnosti obratilo Opštini Herceg Novi – Sekretarijatu za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, za dostavljanje dokaza o plaćanju naknade za komunalno opremanje. Kako se dalje navodi u obrazloženju, polazeći od činjenice da su pitanja izdavanja dokaza i saglasnosti utvrđena posebnim propisima i da predstavljaju samostalne pravne cjeline za čije rješavanje je nadležan drugi organ, stekli su se uslovi da se postupak prekine, dok nadležni organi ne riješe ovaj problem.

Zaključak je konačan u upravnom postupku i protiv njega žalba nije dopuštena, već se može pokrenuti upravni spor kod Upravnog suda Crne Gore u roku od trideset dana od dana njegovog prijema.

Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Azmont investments podnio je 24. decembra prošle godine.

Tagovi: Azmont, Portonovi, Kumbor
PROČITAJ I OVO
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
FOREX
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
LONDON - Tečaj dolara u utorak nije bilježio veće promjene prema najvažnijim svjetskim valutama u poboljšanom ozračju prema riziku na međunarodnim tržištima jer su investitore ohrabrila izvješća o blagim simptomima omikrona.
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
RAST
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
TOKIO – Na azijskim su burzama cijene dionica u utorak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponešto popustila strahovanja u vezi omikron varijante koronavirusa, a ulagače su ohrabrile i nove gospodarske poticajne mjere u Kini.
Wall Street porastao na početku tjedna
RAST
Wall Street porastao na početku tjedna
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi porasli, nakon dva tjedna pada, jer je ponešto popustila zabrinutost ulagača u vezi omikron varijante koronavirusa.
Marić o kriterijima za euro: Hrvatska stoji dobro
EUROZONA
Marić o kriterijima za euro: Hrvatska stoji dobro
ZAGREB - O amandmanima na državni proračun raspravljalo se u Saboru. Vladino prihvaćanje pet oporbenih amandmana vrijednih 11 milijuna kuna oporba naziva 'kikiriki' i najavljuje da proračun neće podržati.
Indija i Rusija dogovorile sporazume o trgovini i oružju
SPORAZUMI
Indija i Rusija dogovorile sporazume o trgovini i oružju
NEW DELHI - Rusija i Indija potpisale su niz sporazuma o trgovini i oružju tijekom posjeta New Delhiju predsjednika Vladimira Putina, uključujući i sporazum da će Indija proizvesti više od 600.000 kalašnjikova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE