GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Snažan rast indeksa

Azijska tržišta: Snažan rast indeksa
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2023 / 07:20
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ- Azijsko-pacifička tržišta su uvelike porasla nakon što je predsjednik SAD-a Joe Biden potpisao zakon o gornjoj granici duga koji je omogućio SAD-u da izbjegne neispunjenje svojih financijskih obveza tijekom vikenda.

Kompromisni zakon o gornjoj granici duga prošao je Senat s razlikom od 63 prema 36 glasova u četvrtak navečer, dobivši dovoljno potpore obiju stranaka da se pređe prag od 60 glasova u domu kako bi se izbjegao filibuster. U srijedu je prošao kroz Dom nakon otprilike 72 sata, prošavši 314-117.

Hongkonški Hang Seng indeks zabilježio je rast od 0,54% u ponedjeljak, produživši svoj uspon u odnosu na porast od 4% zabilježen na sjednici u petak. Tržišta kontinentalne Kine suprotstavila su se trendu, s neznatnim porastom Shanghai Compositea i padom Shenzhenske komponente za 0,62%.

Terminske cijene nafte također su porasle jer je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) vodila odluku Saudijske Arabije da smanji proizvodnju nafte za dodatnih milijun barela dnevno.

U Japanu, Nikkei 225 dodatno je porastao nakon što je vodio svoje globalne konkurente u svibnju, dobivši 1,82% kako bi se trgovalo na najvišoj novogodišnjoj razini, a kako je Topix bio 1,5% viši. Sljedeća razina na koju će ulagači paziti bit će oznaka od 32.000, što bi referentni indeks dovelo na najviši nivo od 1989. godine.

Južnokorejski Kospi porastao je za 0,58%, a Kosdaq za 0,4%. Australski S&P/ASX 200 porastao je 1,08%, uoči sutrašnje odluke središnje banke o stopama.

U SAD-u su u petak sva tri glavna indeksa dobila preko 1%, pri čemu je Dow Jones Industrial Average skočio 2,12% što je njegov najbolji dan od siječnja.

S&P 500 popeo se 1,45%, dok je Nasdaq Composite napredovao 1,07%, dosegnuvši najvišu razinu od travnja 2022. tijekom sjednice.

Tagovi: Azijska tržišta, mSCI Asia Pacific Index, Hang Seng, Shnaghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE