GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Nervozna trgovina, različiti smjerovi indeksa

Azijska tržišta: Nervozna trgovina, različiti smjerovi indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2022 / 09:12
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijska tržišta bila su mješovita u petak, a trgovalo se vrlo oprezno uz znake nervoze.

Ulagači pokušavaju procijeniti izglede za monetarnu politiku Federalnih rezervi nakon što je nekoliko dužnosnika pokušalo ublažiti optimizam zbog znakova da inflacija usporava.

Dok je tjedan bio uglavnom pozitivan za dionice nakon nižih od očekivanih podataka o potrošačkim i veleprodajnim cijenama u SAD-u, snažno očitavanje maloprodaje i zahtjeva za nezaposlene pokazalo je dosta otpornosti na više kamatne stope.

Imajući to na umu, predsjednik Feda St Louisa James Bullard upozorio je da su potrebna dodatna povećanja kako bi se inflacija spustila s najviših razina u četiri desetljeća, dodajući da će možda morati ići čak do sedam posto.

Na to se nadovezao šef Fed-a Minneapolisa Neel Kaskari koji je rekao da nije vidio mnogo dokaza da se temeljna potražnja hladi i da ne želi prognozirati kada će pooštravanje završiti.

Komentari su uslijedili nakon slične poruke drugih kreatora politike, koji su nastojali smiriti tržišta, koja su skočila nakon očitavanja potrošačkih cijena prošlog četvrtka.

Oni su također potaknuli strah među trgovcima da će oštra kampanja pooštravanja -- uključujući četiri uzastopna povećanja od 0,75 bodova zaredom -- gurnuti najveće svjetsko gospodarstvo u recesiju.

U srijedu je šefica Feda Kansas Cityja Esther George izjavila da nije jasno kako banka može smanjiti inflaciju "bez stvarnog usporavanja" ili čak kontrakcije.

Tri glavna indeksa Wall Streeta završila su u minusu, a Azija se borila da zadrži jutarnji zamah.

Hong Kong je postao negativan nakon snažnog početka, iako su se tehnološke tvrtke oporavile i nakon što je Kina nagovijestila da će ublažiti neka od svojih strogih Covid ograničenja i pomoći svom problematičnom sektoru nekretnina.

Tokio, Šangaj, Singapur, Taipei i Mumbai također su bili u padu, iako su Sydney, Seoul, Wellington, Manila, Bangkok i Jakarta porasli.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE