GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Kineski indeksi ulaze u bikovsku fazu

Azijska tržišta: Kineski indeksi ulaze u bikovsku fazu
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2023 / 07:56
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Azijski indeksi uglavnom su pali u ponedjeljak jer su dionice Adani grupe ostale nestabilne nakon što je konglomerat odbacio optužbe tvrtke Hindenburg za pronevjeru i prijevaru.

Indijski indeks Nifty 50 pao je 0,3% nakon što je dosegnuo najniže razine u tri mjeseca nakon prošlotjednog pada dionica Adanija.

Tržišta kontinentalne Kine porasla su zbog nastavka trgovanja nakon jednotjedne novogodišnje stanke i kreću se prema bikovskom tržištu - CSI 300, koji prati najveće dionice, dobio je oko 20% u odnosu na svoje nedavne najniže razine zabilježene krajem listopada prošle godine.

Shenzhen Component porastao je 1%, a Shanghai Composite 0,42%, suprotstavljajući se trendu u široj regiji. Hongkonški Hang Seng indeks trgovao se 2,37% jer su dionice nekretnina i tehnologije dovele do gubitaka.

U Japanu je Nikkei 225 ojačao 0,2%, dok je Topix bio malo ispod ravne linije. Južnokorejski Kospi pao je 1,26%, dok je Kosdaq također pao za 0,38%.

S&P/ASX 200 u Australiji pao je 0,16%. Ulagači su također probavili trgovinske podatke s Novog Zelanda.

Dionice na Wall Streetu prošli su petak završile tjedan s rastom, potaknut rastom dionica Tesle i izvješćem o BDP-u koje je u četvrtak bilo bolje od očekivanog. Svi glavni prosjeci objavili su pozitivan tjedan i spremni su za mjesec dana rasta.

Kini bi moglo trebati čak jedno desetljeće da uhvati korak s naprednom tehnologijom čipova, budući da se Nizozemska i Japan pridružuju SAD-u u provođenju ograničenja, rekao je Daniel Newman, osnivački partner i glavni analitičar Futurum Researcha, za CNBC-jevu emisiju “Street Signs Asia” u ponedjeljak.

Dva napredna proizvođača poluvodičke opreme složila su se u petak pridružiti SAD-u u ograničavanju izvoza nekih strojeva za proizvodnju čipova u Kinu, izvijestio je Bloomberg.

Jedan od vodećih kineskih dobavljača je nizozemska tvrtka ASML, koja proizvodi sustave duboke ultraljubičaste (DUV) litografije potrebne za proizvodnju najnaprednijih čipova.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE