GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi pali, neugodnmo iznenađenje stiglo iz Australije

Azijska tržišta: Indeksi pali, neugodnmo iznenađenje stiglo iz Australije
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2023 / 07:24
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su uvelike niža u utorak, prateći kretanja na Wall Streetu nakon što je S&P 500 izbrisao ranije dobitke koji su doveli referentni indeks do trgovanja na najvišoj razini unutar dana u devet mjeseci.

Tržišta "hvataju dah nakon širokog porasta u petak", rekao je Ryan Detrick, glavni tržišni strateg u Carson Group. "Ovo je vrlo blijed dan s vijestima, što nije loše jer konsolidiramo neke od onih velikih nedavnih dobitaka koje smo imali."

Australski S&P/ASX 200 pao je 1% nakon što je središnja banka iznenadila tržišta i podigla svoju gotovinsku stopu za 25 baznih bodova na 4,1%. Australski dolar je ojačao za 0,8% na 0,6669 u odnosu na američki dolar.

U Japanu je Nikkei 225 odustao od trenda i nastavlja svoj niz iznad granice od 32.000, dobivši 0,52%, a Topix je porastao 0,32%.

Posljednji put kad se Nikkei trgovao na ovim razinama, Japan je bio usred svoje mjehuriće ekonomije - u razdoblju od 1986. do 1991. godine kada su cijene nekretnina i cijene dionica bile jako napuhane. Nikkei je u prosincu 1989. dosegao svoju najvišu vrijednost svih vremena od nešto iznad 38.900.

Tržišta Južne Koreje zatvorena su u utorak zbog praznika.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu popeo se za 0,51%, potaknut dionicama nekretnina. Ali tržišta kontinentalne Kine bila su mješovitija, s Shanghai Compositeom koji je marginalno porastao, a Shenzhen Component pao je za 0,54%.

Tijekom noći u SAD-u S&P 500 izgubio je 0,2%, dok je Nasdaq Composite pao 0,09%. Dow Jones Industrial Average pao je 0,59%.

Naime, tehnološki div Apple izgubio je oko 0,8%, povukavši se s najviših vrijednosti svih vremena dosegnutih ranije tijekom sesije. Proizvođač iPhonea u ponedjeljak je predstavio svoje dugo očekivane slušalice za virtualnu stvarnost i mnoštvo ažuriranja softvera na svojoj godišnjoj Svjetskoj konferenciji za programere.

Tagovi: Azijska tržišta, mSCI Asia Pacific Index, Hang Seng, Shnaghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE