GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aymar de Lencquesaing predsjednik regije EMEA u Lenovu

Aymar de Lencquesaing predsjednik regije EMEA u Lenovu
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2014 / 09:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lenovo, vodeća tvrtka u segmentu osobnih računala, imenovala je Aymara de Lencquesainga predsjednikom zaduženim za upravljanje tvrtkinim poslovanjem u regiji EMEA, dok je Gianfranco Lanci promoviran u glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer) te izvršnog potpredsjednika tvrtke Lenovo. 

Lanci će biti odgovoran za novooformljenu globalnu grupu tvrtke - PC Group; cjelokupnu regiju EMEA te zrela tržišta u regiji Asia Pacific, uključujući Japan, Australiju i Novi Zeland. De Lencquesaing također će se pridružiti globalnom izvršnom odboru tvrtke Lenovo kao viši potpredsjednik.

Imenovanja dolaze kao dio globalne reorganizacije koja oblikuje Lenovo u četiri različite poslovne grupe kako bi kapitalizirao na snažnom poslovnom uzletu kroz koji tvrtka prolazi te prilikama koje vidi za daljnji rast u sklopu spektra pametno povezivih uređaja (SCD):

PC Business Group – uključujući sve Lenovo i Think robne marke, koju vodi Gianfranco LanciMobile Business Group – pametni telefoni, tableti i pametni televizori Enterprise Business Group – serveri i pohranaEcosystem and Cloud services – uključujući prilike za Android i Windows

Komentirajući ove promjene, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Lenovo Yang Yuanqing izjavio je: „U najuzbudljivijoj smo fazi naše povijesti do sada – poslujemo bolje od tržišta kvartal za kvartalom; ostvarujemo stalni rast na globalnoj razini u našem temeljnom poslovanju vezanom uz osobna računala; te se pozicioniramo kako bismo postali važan igrač u segmentima enterprisea i mobilnosti. Naši snažni rezultati u regiji EMEA ključ su našeg globalnog uspjeha. Čestitam Gianfrancu na onom što je do sada postigao u regiji EMEA te izražavam dobrodošlicu Aymaru u izgradnji našeg poslovanja u sljedećoj fazi rasta."

Gianfranco Lanci je dodao: „Kad sam se 2012. godine pridružio tvrtki Lenovo postavio sam cilj da tvrtka bude među tri vodeće u regiji EMEA do 2013. godine – značajno smo nadišli ovaj cilj tako što smo prošle godine postali broj 2 u regiji EMEA s tržišnim udjelom od 15,3%. Sljedeća faza našeg rasta vezana je uz očekivanje novog seta prilika za našu tvrtku i uspostavljanja odgovarajuće organizacije koja će nam omogućiti da budemo brži, usredotočeniji i učinkovitiji u pružanju inovativnih proizvoda i usluga na nevjerojatno raznolikom tržištu. Siguran sam da će Aymar voditi naše poslovanje u regiji EMEA u sljedeću fazu rasta koja će nas odvesti izvan segmenta osobnih računala i tableta te na širem području ubrzati prilike vezane uz servere i pametne telefone."

De Lencquesaing je nastavio: „Dok je Gianfranco izgradio Lenovo kao drugu najveću tvrtku osobnih računala u regiji EMEA, još postoje iznimne prilike za daljnji rast. Moja ambicija je, naravno, graditi na ovom temelju i postati predvodnik na području osobnih računala u regiji EMEA, ali ne samo to. Naš fokus je izvan segmenta osobnih računala do PC%2B i segmenta pametno povezivih uređaja - već smo postavili snažan temelj u segmentu pametnih telefona na velikom broju tržišta u regiji EMEA i nastavit ćemo se širiti tijekom godine. Lenovo je usmjeren prema još većim ciljevima.

Nova imenovanja postaju važeća od 1. travnja 2014. godine.

Aymar de Lencquesaing pridružio se tvrtki Lenovo krajem 2013. godine kako bi vodio tvrtkine poduhvate na području mobilnosti u regiji EMEA. Tijekom posljednjih trideset godina, Aymar je radio na nizu menadžerskih pozicija u IT industriji. Tijekom posljednjih deset godina boravio je u Europi gdje je bio korporativni potpredsjednik i član izvršnog odbora Capgemini, viši potpredsjednik i predsjednik SHBG u Acera i glavni izvršni direktor tvrtke Packard Bell. Prije dolaska u Europu proveo je preko 20 godina u Kaliforniji gdje je radio na različitim menadžerskim pozicijama u velikim tvrtkama poput Softbank, Ziff-Davis, ili u tehnološkim start-upovima.

Gianfranco Lanci pridružio se tvrtki Lenovo u travnju 2012. godine kao predsjednik tvrtkine regije EMEA i viši potpredsjednik Lenovo Group. Odgovoran je za sve poslovanje Lenovo odjela koji pokriva najveće zemljopisno područje – te uključuje 121 zemlju, 40 ureda i 1.800 zaposlenika – te je dio vodstva izvršnog odbora Lenovo Group.

Lanci je započeo karijeru u tvrtki Texas Instruments (TI) 1981. godine za poslovanje tvrtke vezano uz kalkulatore i digitalne satove. Imao je različite uloge tijekom 17-godišnje karijere u tvrtki, najvažniju kao direktor ureda za Printers and Portable Computers Division u Italiji i Bliskom Istoku i Africi te kao predsjednik za Productivity Products Division tvrtke TI u regiji EMEA.

Nakon što je Acer kupio odjel za prijenosnike od TI 1997. godine, Lanci je postao direktor za Acer Italy, nakon čega je postao predsjednik Acer Europe 2000. godine i predsjednik za regiju EMEA 2002. godine. Kao predsjednik Acer EMEA uveo je inovativan model poslovnog kanala te vidio kako Acer postaje igrač broj jedan na području osobnih računala u regiji EMEA. 2005. godine Lanci je imenovan predsjednikom Acer Inc, a 2008. godine postao je glavni izvršni direktor (Chief Executive Officer) i predsjednik. Pod njegovim vodstvom Acer je zauzeo drugu poziciju na području osobnih računala u svijetu – ostvarujući rekordnu profitabilnost tri godine za redom.

Tagovi: Aymar de Lencquesaing, Lenovo, Gianfranco Lanci, EMEA regija, Texas Instruments
PROČITAJ I OVO
Britanski turisti ne moraju u karantenu nakon posjeta Hrvatskoj
PUTOVANJA
Britanski turisti ne moraju u karantenu nakon posjeta Hrvatskoj
LONDON - Britanski građani koji posjete Hrvatsku neće nakon povratka morati u 14-dnevnu samoizolaciju kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, pokazuje popis zemalja koje vlada u Londonu smatra manje rizičnima u vrijeme pandemije.
Zagrebačka burza: Mizeran promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Mizeran promet i pad indeksa
ZAGREB - Tijekom cijelog tjedna investitori nisu pronašli dovoljno razloga za rizik. Niti danas nije bilo izdanja s milijunskim prometom.
Dolar blago ojačao na kraju tjedna
FOREX
Dolar blago ojačao na kraju tjedna
LONDON - Dolar je u petak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnom tržištu u relativno mirnom trgovanju zbog praznika u SAD-u i izostanka važnijih gospodarskih vijesti koje bi potaknule tržište.
U Hrvatskoj 330.000 turista, što je na razini 60 posto u odnosu na isti dan lani
STATISTIKA
U Hrvatskoj 330.000 turista, što je na razini 60 posto u odnosu na isti dan lani
CRIKVENICA - U Hrvatskoj se danas, po podacima eVisitora, odmara oko 330 tisuća turista, što je na razini oko 60 posto u usporedbi s istim danom prošle godine, a najviše ih boravi u Istri i na Kvarneru, rekao je u petak nakon koordinacijskog sastanka s predstavnicima turističkih zajednica iz Primorsko-goranske županije direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.
Ugostitelji od Marića traže niži PDV, dostupnost financiranja i ukidanje parafiskalnih nameta
ZAHTJEVI
Ugostitelji od Marića traže niži PDV, dostupnost financiranja i ukidanje parafiskalnih nameta
ZAGREB - Vodstvo Nacionalne udruge ugostitelja održalo je sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem u sklopu kojeg su u ime članova udruge predali popis mjera koje smatraju nužnima za očuvanje svoje industrije u okolnostima krize izazvane epidemijom koronavirusa i nastavak normalnog poslovanja po završetku iste.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE