GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijski turisti u Hrvatskoj s više noćenja nego u cijeloj 2019.

Austrijski turisti u Hrvatskoj s više noćenja nego u cijeloj 2019.
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2022 / 20:46
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrijski turisti u Hrvatskoj su u dosadašnjem tijeku godine ostvarili 7,7 milijuna noćenja, što je oko šest tisuća više nego u cijeloj 2019., izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), dodajući da je Austrijanaca ove godine došlo pet posto više nego te rekordne godine.

Austrijskih turista u Hrvatsku je do sada ove godine došlo nešto više od 1,4 milijuna što je pet posto više nego u istom razdoblju 2019., što je potvrda velike važnosti austrijskog tržišta za hrvatski turizam, kažu iz HTZ-a.

"Ostvareni rezultati u noćenjima potvrđuju kako se Hrvatska na tržištu Austrije gotovo u potpunosti oporavila kao turistička destinacija. Nastavak pozitivnih trendova očekujemo i tijekom iduće godine u kojoj će naša zemlja imati posebno izraženu vidljivost i promociju. Naime, Hrvatska je u idućoj godini zemlja partner na jednom od najvećih i najvažnijih turističkih sajmova. Riječ je o Ferien-Messe, turističkom sajmu za poslovnu i široku publiku, koji će se održati u Beču od 16. do 19. ožujka", izjavio je direktor HTZ-ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić.

Austrija se rezultatima ove godine u hrvatskom turizmu pozicionirala među top tri tržišta, uz Njemačku i Sloveniju, dodaje Tončinić.

Prema podacima iz eVisitora, Austrijanci su ove godine najviše turističkih noćenja ostvarili u Istri, zatim na Kvarneru i Zadarskoj županiji, dok su među odredištima najviše birali Rovinj, Poreč, Medulin, Umag, Mali Lošinj, Opatiju i Zadar.

Najviše njihovih noćenja bilo je u hotelima, pa kampovima i objektima u domaćinstvima, a i u nautičkom charteru ostvarili su pet posto više noćenje do sada ove godine nego u istom razdoblju 2019. ili gotovo 430 tisuća.

Tagovi: austrijski turisti, austrijanci, hrvatski turizam, Hrvatska turistička zajednica
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE