GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija zbog loših slovenskih željeznica kupuje pet starih lokomotiva

Austrija zbog loših slovenskih željeznica kupuje pet starih lokomotiva
ŽELJEZNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2014 / 09:08
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Austrijske željeznice raspisale su natječaj za kupnju pet starih lokomotiva koje bi lakše prometovale po zastarjelim slovenskim željeznicama.
Austrijske željeznice došle su do spoznaje da njihove lokomotive, koje imaju većiu težinu, više ne kogu sigurno prometovati zbog loše infrastrukture u Sloveniji. Stranka Mire Cerara koja će voditi buduću vladu najavila je kako će u svom mandatu organizaciju željezničkog sustava uskladiti s europskim direktivama u tom sektoru.

- To ćemo dosegnti osiguranjem stabilne razine financijskih sredtsva za izvođenje javnih službi na državnoj infrastrukturi te postupnim udrućživanjem nekih upravljačkih funkcija na državnoj prometnoj infrastrukturi (željeznice, autoceste, državne ceste, vodna infrastruktura), piše u programu koji ne spominje gradnju drugog kolosijeka na relaciji Koper-Divača.

Ekonomist Jože P. Damijan nedavno je izjavio kako je drugi kolosijek i više nego neophodan. Alternativa gradnji drugog kolosijeka koja je procijenjena na 1,3 milijarde eura, jest gradnja pruge između Kopra i Trsta, a znači gubitak pretovara za Slovenske železnice. Kratku prugu između Kopra i Trsta moguće je izgraditi već za 50 do 100 milijuna eura, no time bi teret preusmjerili na talijanske logističke koridore. Umjesto kroz Sloveniju, teret za Austriju putovao bi preko Trsta i Celovca prema Beču.

Tagovi: Austrijske željeznice, Slovenske železnice, Jože P. Damijan, pruga Koper-Trst, pruga Koper-Divača
PROČITAJ I OVO
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica  Telekoma Srbije
OBJAŠNJENJE
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica Telekoma Srbije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije demantovala je informaciju koju je objavio dnevni list "Danas" - da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica "Telekoma Srbija". Odgovor Narodne banke Srbije objavljujemo u celini.
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
ANALITIČARI
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
BEOGRAD - Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je danas da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za "nepoznate" kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - Još jedna mlitava trgovina na Zagrebačkoj burzi donijela je minimalne promjene indeksa i slab promet.
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
SVINJETINA
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
ZAGREB - U Kini se u prošloj godini zbog pojave afričke svinjske kuge prepolovila svinjogojska proizvodnja. To je za rezultat imalo izvoz europske svinjetine na to tržište i dovelo do povijesno najviših cijena.
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
FOREX
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
LONDON - Dolar je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima prema šest najznačajnijih svjetskih valuta, nadoknadivši dio gubitaka nakon dva dana slabljenja, dok investitori analiziraju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE