GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!

Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 21:56
Autor: SEEbiz
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.

"Ovo nije europska nadležnost. Ne znam na kojoj bi pravnoj osnovi EU mogla narediti zatvaranje skijališta ", rekla je Köstinger za njemački list Spiegel.

Također je izjavila da Austrija poduzima sve mjere kako bi osigurala siguran odmor.

“Osoba se virusom ne zarazi tijekom skijanja, već na zabavama. Zbog toga ove godine neće biti zabava nakon skijanja ", uvjerava austrijsa ministrica.

“Ako gosti trebaju medicinsku njegu, ona će im ionako biti dostupna. Turistička područja dogovorila su se da će uspostaviti sustav "sigurne kuće" za one s blagim znakovima nove infekcije koronavirusom. To znači da bismo pripremili posebne instalacije u koje bismo smjestili zaražene ljude ", objasnila je.

Dodala je da ti ljudi više neće moći zaraziti jedni druge, osiguravajući tako maksimalnu sigurnost za sve. U suradnji s njemačkim zdravstvenim vlastima, osobe bez simptoma također bi se mogle prevesti kući.

Na pitanje bi li ove godine samostalno skijala, odgovorila je potvrdno.

"Ne bojim se ni zaraze tamo", rekla je Spiegelu.

U Europi se nedavno vodi rasprava o tome da se skijališta širom Europe zatvore zbog pandemije covida-19. Italija je prva to podržala, a danas je to podržala i njemačka kancelarka.

“Pokušat ćemo donijeti odluku u Europi kako bi sva skijališta mogla biti zatvorena. Ali nažalost, kad čujemo stavove Austrije, to ne znači da ćemo uspjeti lako. Ali pokušat ćemo ponovo ", rekla je Merkel jutros.

Tagovi: Elisabeth Köstinger, Austrija, austrijska skijališta, Angela Merkel
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE