GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australija neće podržati Globalno obećanje o metanu

Australija neće podržati Globalno obećanje o metanu
METAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2021 / 07:18
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE/WELLINGTON - Australija neće podržati obećanje, koje predvode Europska unija i Sjedinjene Države, o smanjenju emisija metana za 30 posto do 2030. zbog zabrinutosti oko utjecaja na poljoprivredu, proizvodnju ugljena i plina, rekao je u četvrtak glasnogovornik ministra energetike.

Međutim, Novi Zeland, još jedan veliki emiter metana kroz svoju mliječnu i ovčarsku industriju, mogao bi potpisati Globalno obećanje o metanu.

"Novi Zeland aktivno razmatra potpisivanje obećanja i uskoro će donijeti odluku", rekao je glasnogovornik ministra za klimatske promjene Jamesa Shawa.

Sjedinjene Američke Države i EU objavili su obećanje o metanu u rujnu s ciljem okupljanja brze klimatske akcije prije početka UN-ove konferencije o klimi, COP26 u Glasgowu koja počinje u nedjelju.

Emisije metana - koje dolaze iz prirodnog plina, rudnika ugljena te goveda i ovaca - drugi su najveći uzrok klimatskih promjena iza ugljičnog dioksida (CO2).

Australski premijer Scott Morrison odbio je podržati obećanje o metanu kako bi dobio potporu za nultu emisiju ugljika do 2050. godine od mlađeg partnera koalicijske vlade, Nacionalne stranke, koja predstavlja ruralne Australce, uključujući poljoprivrednike i rudare.

Čelnik Nacionalne stranke Barnaby Joyce rekao je da je isključenje metana iz australskog cilja za 2050. bilo neophodno jer bi smanjenje emisije metana za 30 posto bila katastrofa za mesnu i mliječnu industriju te za proizvodnju plina.

"Jedini način na koji možete postići smanjenje metana za 30 posto do 2030. bio bi da zgrabite pušku i počnete pucati u svoju stoku", rekao je Joyce novinarima u Canberri.

Tagovi: Australija, metan
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE