GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group najavljuje nove akvizicije u Njemačkoj

Arena Hospitality Group najavljuje nove akvizicije u Njemačkoj
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2017 / 10:00
Autor: SEEbiz
PULA - Hanfa je ovoga tjedna odobrila društvu Arena Hospitality Group jedinstveni prospekt u svezi javne ponude najmanje 1.000.000 do najviše 2.000.000 redovnih dionica.

Dionice su u nominalnom iznosu od 20,00 kuna svaka. Prospekt je u skladu s odlukama Glavne skupštine održane 22. ožujka 2017. te u svezi uvrštenja 1.091.250 redovnih dionica, koje glase na ime, u nematerijaliziranom obliku i u nominalnom iznosu od 20,00 kuna svaka, na uređeno tržište, izdanih temeljem Odluke Upravnog odbora od 23. prosinca 2016. godine.

Javni poziv za uplatu i upis novih dionica očekuje se oko 12. svibnja, a 15. svibnja počelo bi razdoblje formiranja knjige upisa. Krajnji rok plaćanja zacrtan je za 30. svibnja. Objava konačne cijene dionica i uspješnosti ponude očekuje se 26. svibnja, a početak trgovanja novim dionicama oko 5. lipnja. 

Društvo namjerava svoju buduću dobit iskoristiti za poslovanje i za rast poslovanja te stoga ne predviđa isplatu dividende u razdoblju od barem 18 mjeseci po završetku Ponude, doznaje se iz prospekta. Društvo će preispitati ovu politiku dividendi u skladu s mogućnostima rasta Grupe te je po potrebi revidirati s vremena na vrijeme. U proteklim razdobljima Društvo nikada nije isplatilo dividendu. Na dan 31. prosinca 2016. godine Društvo je imalo 91,0 milijuna kuna prenesenog gubitka te stoga, s aspekta hrvatskog prava, isplata dividendi trenutno nije moguća. 

Tijekom posljednjih šest godina, provedeni su opsežni programi preuređenja, obnove i razvoja u više smještajnih objekata Grupe u ukupnom iznosu od približno 413,2 milijuna kuna u Hrvatskoj, te približno 21,3 milijuna eura u Njemačkoj i Mađarskoj. 

Grupa namjerava ubrzati svoj program preuređenja, obnove i razvoja objekata. Od 2011. godine, preuređeno je devet objekata Grupe, uz ukupne troškove u iznosu od približno 413,2 milijuna kuna u Hrvatskoj te u iznosu od približno 21,3 milijuna eura u Njemačkoj i Mađarskoj. Trenutno je šest objekata koji predstavljaju gotovo polovinu postojećih hrvatskih hotela i turističkih naselja Grupe nepreuređeno te još nisu podignuti na višu odnosno visoku tržišnu kategoriju. Niti jedan od kampova Grupe nije preuređen. Nepreuređeni objekti za koje Društvo smatra da imaju snažan potencijal za razvoj uključuju između ostaloga Al Pini Resort, Hotel Brioni, Zlatne Stijene Resort, Kamp Kažela, Kamp Stoja i Kamp Medulin. 

U veljači 2017. godine, Grupa je stekla vlasništvo hotela art’otel cologne i art’otel berlin kudamm, kojima je Sugarhill Grupa prethodno upravljala na temelju ugovora o zakupu. Grupa namjerava nastaviti provoditi ulaganja za koja očekuje da će dovesti do povećanja profitabilnosti i stvaranja dodatne vrijednosti za Grupu i njezine dioničare. Grupa vidi snažan temelj za daljnje širenje u Njemačkoj uslijed činjenice da je njemačko hotelsko tržište i dalje vrlo fragmentirano, pa bi širenje u Njemačkoj pružilo daljnju sinergiju prihoda i troškova. 

Izvan sadašnjih tržišta, Grupa se namjerava proširiti kroz razne vlasničke strukture koje uključuju ugovore o upravljanju i zajedničke pothvate. Sukladno uvjetima Okvirnog ugovora, od Grupe se očekuje barem pridržavanje određenog plana razvoja, a menadžment Grupe tražit će takve nove mogućnosti razvoja. Grupa trenutno vodi razgovore s nekoliko potencijalnih partnera. To bi trebalo omogućiti Grupi podjelu rizika i troškova povezanih s novim razvojnim projektima, ubrzani rast smanjenim korištenjem vlastitog kapitala i učinkovito otvoriti put za uspješan ulazak brenda na nova tržišta.  

Grupa ima vlasnička i/ili upravljačka prava u odnosu na ukupno 27 smještajnih objekata, uključujući 15 hotela, četiri turistička naselja i osam kampova. Sedam hotela smješteno je u Njemačkoj, jedan hotel smješten je u Mađarskoj, a preostali smještajni objekti nalaze se u Puli i okolici Pule, najvećem gradu istarske regije u Hrvatskoj. Grupa upravlja sa svih 27 smještajnih objekata, od kojih je 10 u vlasništvu ili suvlasništvu Grupe, 11 je u suvlasništvu ili djelomično u vlasništvu Grupe i predmet su postupaka prema Zakonu o turističkom zemljištu. Pored toga, dva hotela u vlasništvu su Grupe na temelju zajedničkih pothvata (joint ventures) u kojima je Grupa 50%-tni vlasnik, dva hotela su pod upravljanjem od strane Grupe temeljem operativnog zakupa s trećom stranom, jednim hotelom Grupa upravlja na temelju ugovora o upravljanju, a jednim od smještajnih objekata Grupa upravlja bez formalne osnove.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arenaturist, ZSE:ARNT-R-A, Hanfa, hrvatski turizam, art’otel cologne, art’otel berlin kudamm
PROČITAJ I OVO
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
PARIZ - Oko 70 posto svih svjetskih odredišta u posljednjih mjesec dana ublažilo je ograničenja putovanja te sada samo jedno od četiri i dalje drži svoje granice potpuno zatvorenima za međunarodne turiste, podaci su iz novog izdanja izvješća o ograničenjima putovanja Svjetske turističke organizacije (UNWTO).
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi ponovno snažno porasli, već treći dan zaredom, pa su im dobitci u tom razdoblju premašili tri posto.
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
SHOPPING
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
ZAGREB - Covid-19 možda ipak neće potpuno ugroziti blagdanske kupovine, iako zbog zabrinutosti kupci namjeravaju oprezno trošiti - u prosjeku sedam posto manje nego lani, a mijenjaju se i način i mjesto kupovine pa se rast očekuje samo u segmentu internetske potrošnje, dok će sve ostalo pasti, pokazalo je istraživanje Deloittea.
Forbes uvrstio Dubrovnik u top 20 najboljih europskih destinacija za Amerikance
DESTINACIJE
Forbes uvrstio Dubrovnik u top 20 najboljih europskih destinacija za Amerikance
ZAGREB - Prema pisanju utjecajnog američkog časopisa Forbes, Dubrovnik je uvršten u top 20 najboljih europskih destinacija za život, posao i ulaganja Amerikanaca, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.
Srbija ima 10% svetskih rezervi litijuma
RESURSI
Srbija ima 10% svetskih rezervi litijuma

BEOGRAD - Potražnja za litijumom konstantno raste širom sveta, pogotovo otkako se proizvođači automobila sve više orijentišu na električna vozila koja napajaju upravo litijum-jonske baterije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE