GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arapski investitori mogući strateški partneri za hotele Vektra Boke

Arapski investitori mogući strateški partneri za hotele Vektra Boke
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2017 / 10:34
Autor: SEEbiz
HERCEG NOVI - Kompanija "Vektra Boka" je zvanično izašla iz stečaja. Obaveze su dijelom namirene. Prema riječima predstavnika te kompanije Milića Popovića, za izmirenje dugova se neće čekati pet godina, koliko je predviđeno planom, već su određeni realni termini isplata.

- Obaveze prema državi iznose oko dva miliona eura. Izmirene su dvije rate prema OTP banci i ostala je jedna kako bismo podmirili cio paket obaveza "Vektre Montenegro" i svih njenih kćerki kompanija među kojima je i "Vektra Boka" sa dugovanjem od 3,2 miliona eura, naslijeđenih iz pretprivatizacionog perioda, dok ukupno dugovanje dostiže oko 12,9 miliona eura - objasnio je Popović.

Već je raspisan oglas za 90 radnih mjesta na sezonskim poslovima, a nakon sezone trebalo bi da počne gradnja hotela "Tamaris" i "Igalo" i rekonstrukcija hotela "Plaža".

- Među mogućim strateškim partnerima su kompanije koje dolaze iz UAE, ali i evropske firme koje imaju franšize brendova poput "Hiltona" i "Sheratona" ali, prvenstveno je riječ o "Soravija grupi" i drugim grupacijama zainteresovanim za hotele "Plaža", "Igalo" i "Tamaris". S obzirom na to da je spremna planska dokumentacija za lokaciju hotela "Tamaris", te da u dobrom dijelu postoji i za rekonstrukciju hotela "Plaža", od jeseni bi valjalo očekivati početak gradnje. Još je aktuelan problem restitucije za zemljište na lokaciji hotela "Igalo", parka Boka kao i na Žanjicama, ali sada od države očekuju konačne odgovore, jer je najnormalnije da strateški investitori žele čiste imovinsko-pravne odnose.

Popović vjeruje i da će tridesetak radnika koji su bili angažovani tokom stečaja i dalje ostati u firmi. S druge strane, predsjednik sindikalne organizacije "Vektra Boka" Vojin Miljanić ističe da bi pre svega radnici "Vektra Boke", njih 28, trebalo da utvrde kakav je njihov radni status, tim prije što su baš oni "iznijeli" prošlogodišnju sezonu, koja je bila najuspješnija u protekloj deceniji. Ostvareno je oko 35.000 noćenja.U skladu s planom reorganizacije "Vektra Boke", u prvom isplatnom redu su radnici koji traže tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu 515.000 eura, što je trebalo da bude isplaćeno posljednjeg dana prošle godine. I obaveze iz trećeg isplatnog reda se odnose na radnike, a iznose 3,66 miliona eura.

Tagovi: Vektra Boka, Vektra Montenegro, Herceg Novi, Milić Popović, Soravia grupa, Hilton, Sheraton,
PROČITAJ I OVO
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
NAJAVE
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
BEOGRAD – Srbija je danas prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice u vrednosti od sedam milijardi dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i najavljuje da bi Srbija uskoro trebalo da dobije strategiju razvoja tržišta kapitala.
Euro potonuo najniže u tri godine
FOREX
Euro potonuo najniže u tri godine
LONDON - Tečaj eura oslabio je u utorak na međunarodnim tržištima prema najnižim razinama u tri godine u odnosu na dolar, na koje je u jednom trenutku skliznuo u ponedjeljak, dok investitori za nove smjernice čekaju nove podatke o ekonomskoj klimi u njemačkom gospodarstvu.
Evo što donosi najveću zaradu u srpskoj poljoprivredi
HRANA
Evo što donosi najveću zaradu u srpskoj poljoprivredi
BEOGRAD - Proizvodnja lešnika, rukole, kukuruza i šećerne repe donose najveću zaradu proizvođačima.
Kineski apetit za divljim životinjama na jenjava unatoč virusu
POTRAŽNJA
Kineski apetit za divljim životinjama na jenjava unatoč virusu
PEKING - Posljednja dva tjedna kineska policija pretresa kuće, restorane i improvizirane tržnice diljem zemlje i uhićuje ljude koji krše privremenu zabranu lova, prodaje ili konzumacije divljih životinja.
Proizvođačke cijene u poljoprivredi porasle 2,4 posto
TREND
Proizvođačke cijene u poljoprivredi porasle 2,4 posto
ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u četvrtom tromjesečju prošle godine porasle su za 2,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE