GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Antić: SPS i SNS ostaju strateški partneri

Antić: SPS i SNS ostaju strateški partneri
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2016 / 10:25
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije (SPS) nije opozicija Srpskoj naprednoj stranci (SNS), ona je njen saradnik i strateški partner, a tako će ostati i ubuduće i posle izbora, izjavio je zamenik predsednika SPS-a Aleksandar Antić.
"Ne postoji nijedan racionalni razlog da bude drugačije, niti medju našim partijama postoji ikakva napetost koja bi dovela do drugačijeg ishoda. Mislim da je ovo dovoljno jasno za sve one koji traže tačan i iskren odgovor. Onima koji su opterećeni teorijama zavere stvarno ne mogu da pomognem", rekao je Antić Beti povodom polemike u javnosti o odnosu partnera u koalicionoj vladi.

SPS će, prema njegovim rečima, tražiti od birača da budu odgovorni i da ne dopuste "improvizacije u upravljanju procesima koji su u toku velikim reformama u ekonomiji, u socijalnoj sferi, zamahu u dovodjenju investitora u Srbiju, čvrstoj spoljnoj politici i drastično poboljšanoj poziciji Srbije u najvažnijim svetskim prestonicama..."

"Oni (birači) će biti odgovorni i odlučiće svojim glasovima da sve te poslove može da nastavi ovaj isti tim, koji ih je i započeo. U istom kapacitetu i sastavu", rekao je Antić, koji je i ministar energetike Srbije.

On je rekao da je jedan od kvaliteta sadašnje vlade, a koji nije krasio ranije političke saveze na vlasti, taj da je partnerstvo zasnovano na otvorenosti i poverenju.

"Nema medju nama ljubavi, nema krupnih reči jednih o drugima, hvalisanja i tapšanja po ramenu. Ja se nadam da je zaslugom koalicije SNS-a i SPS-a takvo ponašanje u politici zauvek otišlo u istoriju. Kao što Vučić ume da bude direktan prema nama iz SPS-a, tako smo i mi direktni prema njemu i njegovim saradnicima", rekao je Antić.

On je dodao da je rezultat takvog odnosa "čist račun, bez skrivenih planova", kao i da je svestan da je "nekima u Srbiji teško da shvate da takvi odnosi mogu da postoje u vrhu vlasti i otuda sva ova naklapanja o nekakvom sukobu SPS-a i SNS-a, koji ustvari ne postoji".

Upitan da li postoje izgledi da SPS stupi u savez sa opozicijom, Antić je rekao da je to "stoprocentno isključeno".

"Hajde da budemo ozbiljni. Tako nešto je stoprocentno isključeno. SPS je velika i odgovorna partija koju čine i vode odrasli ljudi. Ne možete od SPS-a očekivati da ima bilo šta sa ljudima koji ni dan-danas ne znaju šta se dogodilo na izborima 2012. godine, a naročito 2014. godine", rekao je on.

Potreban je, kako se izrazio, "grafikon da shvatite ko je u kojoj stranci, ko se od koga odvojio i ko je sa kim sada u savezu, a naročito ko je protiv koga".

Tagovi: Aleksandar Antić, Socijalistička partija Srbije, Srpska napredna stranka
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE