GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anemična investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi

Anemična investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 19:28
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Aktivnost investitora na domaćem tržištu akcija bila je danas prilično „anemična", što ilustruje podatak da je uklupan promet na iznosio samo 5,5 miliona dinara (47,2 hiljade evra).

Kretanje BELEX indeksa je bilo mešovito. Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je, nakon jučerašjeg pada, porastao za 0,1 odsto na 801,07 poena, a BELEXlajn je nastavio da se kreće silaznom putanjom, spustivši se na 1.725,32 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom od 1,9 miliona dinara, uz rast vrednosti od 1,6 procenata u odnosu na prethodni dan, na 741 dinar.
Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je zaključio dan s dobitkom od 0,6 odsto na 14.081 dinara, a isprometovan je za 1,0 milion dinara, dok je Fintel energija skočila za 1,7 posto na 641 dinar uz realizaciju od 0,7 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Filip Moris" je neznato napredovala do nivoa od 5.110 dinara, uz trgovanje u iznosu od skoro 0,7 miliona dinara.

Energopropjekt holdong je bio najveći gubitnik, potonuvši za 5,8 procenata na 650 dinara, a istrgovan je za 0,5 miliona dinara.
Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 13,78 odsto, i to u kupovini 27,55 procenta a u prodaji nisu učestvovali.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Fintel Energija, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Crni petak oborio online rekord u SAD-u
POTROŠNJA
Crni petak oborio online rekord u SAD-u
NEW YORK - Kupci su potrošili rekordnih 9,12 milijardi dolara na online kupnju tijekom Crnog petka ove godine, prema Adobeu, koji prati prodaju na web stranicama trgovaca.
Vrijednost poljoprivredne proizvodnje ove godine raste 9,5%
RAST
Vrijednost poljoprivredne proizvodnje ove godine raste 9,5%
ZAGREB - Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je prve procjene realnog dohotka u poljoprivredi za ovu godinu, koje predviđaju rast poljoprivredne proizvodnje za 9,5 posto u odnosu na prošlu godinu odnosno s lanjskih 20,7 na 22,6 milijardi kuna.
Crni petak u SAD-u ove godine bez velikih gužvi u trgovinama
PODBAČAJ
Crni petak u SAD-u ove godine bez velikih gužvi u trgovinama
NEW YORK - Očekivalo se da će se kupci, umorni od inflacije, na Crni petak sliti u trgovine u rekordnom broju, no baš i nije bilo gužvi ovoga petka u New Yorku, Raleighu, Chicagu i Los Angelesu, na dan u godini kada se povijesno ostvaruje najveći promet u šoping centrima.
Wall Street: Mješovita izvedba indeksa u skraćenoj trgovini
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Mješovita izvedba indeksa u skraćenoj trgovini
NEW YORK - Dionice su završile mješovito tijekom jednoličnog, skraćenog dana trgovanja na Crni petak.
Kina osigurala 500 milijardi juana za posustalu ekonomiju
LIKVIDNOST
Kina osigurala 500 milijardi juana za posustalu ekonomiju
PEKING - Kina je u petak najavila da će ponovo sniziti stopu obvezne rezerve banaka, po drugi puta u ovoj godini, čime će osloboditi 500 milijardi juana (69,8 milijardi dolara) dugoročne likvidnosti kako bi poduprla posustalo gospodarstvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE