GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andrija Hebrang: Zbog bojkota Sabora neće biti za mirovine

Andrija Hebrang: Zbog bojkota Sabora neće biti za mirovine
PANIKA U HDZ-u
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2011 / 15:49
Autor: SEEbiz / T-Portal
ZAGREB - Samo pola sata nakon što su bojkot Sabora najavile stranke Kukuriku koalicije, HDZ-ovi Andrija Hebrang i Frano Matušić pozvali su oporbenjake da se vrate u saborske klupe, podsjetivši ih pritom na posljedice koje može uzrokovati njihov nedolazak na glasanje.
Ukoliko stranke Kukuriku koalicije nastave s bojkotom rada Sabora, onemogućit će se normalno funkcioniranje nekoliko državnih resora, ali i ugroziti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ustvrdili su HDZ-ovci u odgovoru na press-konferenciju Kukuriku koalicije.

- Mi imamo na dnevnom redu još nekoliko zakona koji su uvjet ugovora s EU i koje moramo donijeti ili sutra ili u nekoliko sljedećih dana. Ukoliko ih ne donesemo i prekinemo s radom Sabora, to će ozbiljno ugroziti i ugled Hrvatske i ugroziti sve ono što smo mukotrpno godinama stvarali da bismo postali punopravna članica Europske unije. Imamo još jedan ključan zakon - Zakon o privremenom financiranju koji moramo donijeti jer bez tog zakona od 1. 1. 2012. nema funkcioniranja državnog proračuna. Što znači, ako mi sada prekinemo s radom, neće biti isplata mirovina, neće biti zdravstvenog osiguranja, neće biti ničega što se financira iz državnog proračuna jer nema zakonske osnove bez naše odluke. Upozoravam da se iz tog kvartala proračuna treba financirati i referendum za ulazak u Europsku uniju, ustvrdio je HDZ-ov Andrija Hebrang.

Kaže kako je oporba ovakvom odlukom pokazala da im je 'više stalo do politizacije jednog incidenta ili nemilog događaja, po tumačenju oporbe'.

- To nije dobra poruka biračima jer naša savjest nam nalaže da do kraja odradimo ono za što smo izabrani jer je to u interesu Hrvatske i građana, rekao je Hebrang i pozvao opoziciju da preispita svoju odluku.
Tagovi: Andrija Hebrang, Sabor RH, Frano Matušić, privremeno financiranje, mirovine
PROČITAJ I OVO
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE