GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andrej Vučić na sudu: Žele da naštete mom bratu

Andrej Vučić na sudu: Žele da naštete mom bratu
SASLUŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2015 / 14:45
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Brat premijera Andrej Vučić danas je u svojstvu svedoka saslušan u Privrednom sudu u Beogradu u kojem se, po njegovoj tužbi, vodi postupak povodom nelegalnog osnivanja firme Asomakum sa njegovom falsifikovanom ličnom kartom.
Vučić je u sudnici naglasio da je situacija oko osnivanja firme Asomakum "politička ujdurma" kako bi se nanela šteta njegovom bratu premijeru Aleksandru Vučiću.

"To je politička ujdurma da bi se nanela šteta mom bratu u koju su umešani korumpirani delovi MUP-a i sudstva, a koji su u sprezi s nekim političarima", rekao je Andrej Vučić.

On je kazao da je još 2010. godine davao izjavu u Poreskoj upravi, a potom i u policiji, gde su konstatovali da je firma Asomakum "fantomska" i da je osnovana na osnovu njegove falsifikovane lične karte.

Dodao je da je pre tri godine u Privrednom sudu, kao i u Palati pravde, takođe davao iste izjave.

"Ličnu kartu nikada nisam menjao, ustupio niti izgubio, a ima više od deset razlika između moje i falsifikovane lične karte", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, razlikuju se slika, adresa, datum važenja kao i potpis ovlašćenog lica.

"Mnogo je bilo lakše pre pet godina utvrditi istinu. Mogli su to da otkriju istog dana. Sada je mnogo teže. To je sve dobro sinhronizovana namera da se nanese šteta mom bratu", kazao je Andrej Vučić.

Suđenje će biti nastavljeno 10. jula pošto se očekuje da se dobiju spisi predmeta koji je povezan s tim slučajem, a koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu.

Vučić u tužbi navodi da je firmu osnovala nepoznata osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

U policijskoj akciji 10. aprila uhapšeno je 11 lica osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i Asomakum. Osumnjičeni se terete i za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Asomakum je prošle jeseni došao u žižu pažnje javnosti kada je predsednik Nove stranke Zoran Živković postavio premijeru Aleksandru Vučiću pitanje o toj firmi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdio je da je ustanovljeno da je preduzeće osnovano pomoću falsifikovane lične karte, i da je zbog toga još 2011. godine uhapšena službenica Poreske uprave.Tagovi: Andrej Vučić, Aleksandar Vučić, Asomakum, Privredni sud u Beogradu
PROČITAJ I OVO
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
REGIONALNA TRŽIŠTA
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
ANALIZA - Zagrebačka burza je zabilježila rast od samo 4%, čime je ostala ispod prosjeka u usporedbi s dvoznamenkastim rastom ostalih regionalnih burzi.
Statista i ITB Berlin: Globalni prihodi od turizma i putovanja u 2021. mogli bi porasti 50 posto
PROGNOZE
Statista i ITB Berlin: Globalni prihodi od turizma i putovanja u 2021. mogli bi porasti 50 posto
LONDON - Unatoč pandemijskoj krizi i velikom padom turizma u 2020. te nastavku negativnih trendova na početku 2021., svjetski turistički analitičari i stručnjaci ipak predviđaju određeni oporavak tržišta s mogućim povećanjem globalnog prihoda od putovanja i turizma za više od 50 posto u odnosu na 2020.S
EU će morati uvoziti šećer, proizvodnja pala 10%
ŠEĆER
EU će morati uvoziti šećer, proizvodnja pala 10%
BRUXELLES - Proizvodnja šećera u EU i Velikoj Britaniji od prošlogodišnjeg roda šećerne repe mogla bi biti niža za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, pa će EU morati uvoziti šećer, prenosi internet portal agroklub.rs.
U Sloveniji 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja
PIVO
U Sloveniji 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja
LJUBLJANA - Zbog epidemije koronavirusa slovenski pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja, obznanilo je Udruženje slovenskih pivovara te pozvalo vladu na hitnu pomoć.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE