GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andabak: U prvoj fazi ulaganja u Bizovačke toplice 45 milijuna kuna

Andabak: U prvoj fazi ulaganja u Bizovačke toplice 45 milijuna kuna
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2014 / 17:40
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Prva faza uređenja Bizovačkih toplica trebala bi trajati do lipnja iduće godine, a u nju će se uložiti 45 milijuna kuna, najavio je Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce koncerna i novi vlasnik Bizovačkih toplica, koji je o razvoju toplica danas razgovarao s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem.
Tvrtka Sunčane toplice, u vlasništvu Andabaka, sredinom lipnja je na javnoj dražbi kupila Bizovačke toplice kao jedinstvenu tehnološku cjelinu za 14,86 milijuna kuna.

Najavljujući prvu fazu uređenja Bizovačkih toplica, Andabak je kazao kako će ona obuhvatiti izgradnju novih smještajnih kapaciteta za lječilište, koji će biti opremljeni po svim najsuvremenijim standardima, a što bi trebalo biti gotovo do ožujka iduće godine.

Potom bi se išlo u potpuno renoviranje postojećeg hotela, a završetak tih radova, uključujući i obnovu bazenskog kompleksa te izgradnju kampa, predviđen je do lipnja 2015. godine. Time bi završila prva faza ulaganja u ukupnom iznosu od oko 45 milijuna kuna, kazao je Andabak.

Drugu je fazu najavio kada se riješe imovinsko-pravni odnosi oko cjelokupnog zemljišta predviđenog za razvoj turističkog kompleksa u Bizovcu.

U toj bi se fazi išlo na proširenje i izgradnju novih otvorenih bazena, eko-etno sela s nizom pratećih sadržaja, a Andabak procjenjuje da bi ukupna investicija u Bizovačke toplice mogla biti 30 do 40 milijuna eura.

U Bizovačkim toplicama trenutno radi 110 djelatnika, a nakon završetka prve faze taj bi se broj povećao na njih 200-ak.

Uz poljoprivredu i energetiku, turizam je strateška djelatnost Osječko-baranjske županije, kazao je Šišljagić izražavajući spremnost dati maksimalnu potporu u realizaciji investicija poput investicija u Bizovačke toplice.

Posebno važnim je ocijenio suradnju velikog turističkog kompleksa s malim obiteljskim gospodarstvima koja proizvode hranu, jer se na taj način potiče domaća proizvodnja.

Načelnik općine Bizovac Srećko Vuković rekao je kako "Bizovac s radošću gleda na razvoj najvećeg turističkog potencijala u regiji", a uvjeren je i da će vrlo brzo Bizovačke toplice, koje su bogate termalnom vodom visoke kvalitete, postati prestižne toplice i lječilište u regiji i šire.

Tagovi: Bizovačke toplice, Jako Andabak, Sunce koncern, Srećko Vuković
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE