GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki magazin nahvalio Rovinj

Američki magazin nahvalio Rovinj
PROMOCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2021 / 11:20
Autor: SEEbiz
PULA - Kada je prije dva mjeseca krenula intenzivna promocija našeg turizma na ključnim emitivnim tržištima Njemačke i Austrije, u jednom se tjednu na naslovnicama čak šest vodećih turističkih magazina u tim zemljama našla prepoznatljiva vizura istog istarskog grada - Rovinja.

I to, naravno, ne slučajno, jer puno je mjesta u Istri koje turisti danas rado posjećuju i svako od njih ima neku svoju posebnost i šarm kojim ih privlači i očarava, no Rovinj je taj koji definitivno plijeni pažnju na prvi pogled i koji je već dugo vremena svojevrsno zaštitno lice istarskog turizma. Pokazalo se to i ovoga ljeta u kojem je, nakon puno neizvjesnosti i opreznog početka, upravo Rovinj bio lokomotiva koja je potegnula naprijed cjelokupni hrvatski turizam.

Rovinj je i ovih dana pun gostiju i premda se polako bliži i kraj kolovoza, sezona se još uvijek ne da, a prema stanju rezervacija i najavama, živost će se na ulicama ovog grada protegnuti sve do kraja rujna. Zbog svega toga Rovinj se već dugo vremena nalazi u fokusu i preporukama specijaliziranih turističkih novinara, a jedno od takvih objavljeno je ovih dana u jednom od najpopularnijih američkih turističkih magazina Travel+Leisure. Naime taj je magazin šampiona istarskog turizma uvrstio na popis 17 najboljih malih gradova u Europi koje svojim čitateljima preporučuje da posjete.

U članku, koji potpisuje novinarka Anne Olivia Bauso, ističe se da šarmantne europske gradiće krase nevjerojatni krajolici, ukusna hrana i još mnogo toga. Dodaje i to da za svaki Pariz, Rim i London postoji stotinu malih europskih gradova koji osvajaju duh njihove nacije; od majušnog islandskog predgrađa okruženog nevjerojatnim krajolicima do drevnog primorskog naselja na Crnom moru. Savjetuje čitateljima da 17 mjesta u Europi dodaju na svoju listu željenih putovanja. Rovinj se u tekstu opisuje kao gradić čija su pročelja oslikana svijetlim bojama i ulice iskrivljene, s baroknom crkvom na brežuljku. Sve to natisnulo se na malom poluotoku koji čini drevnu ribarsku luku Rovinja - perjanicu istarskog dijela hrvatske obale.

U tekstu se spominju i upravo ulovljene srdele iz Jadranskog mora, poznati lokalni tartufi, vino iz autohtonog istarskog grožđa, kao i to da vrijedi posjetiti i obiteljsko imanje Stanciju Collis, te kušati ukusnu malvaziju, maslinovo ulje i kozji sir. Opis završava prijedlogom za posjet Nacionalnom parku koji se prostire po otočju Brijuni i predstavlja izvrsnu ideju za jednodnevni izlet brodićem iz obližnje Fažane.


- Svakako je ugodno biti u ovako uglednom društvu i ovo je za nas još jedno vrijedno priznanje jer pokazuje da smo prepoznati kao destinacija koja uz jedinstvene vizure i šarm, koji pruža naša starogradska jezgra, gostima nudi i sve ostalo nužno da bi se stvorila atmosfera nezaboravnog godišnjeg odmora. Bez lažne skromnosti, mi smo svjesni svih svojih prednosti te ih namjeravamo nastaviti razvijati i promovirati kako bi i narednih godina Rovinj u turizmu predstavljao ono što predstavlja i danas, kaže direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Da se Rovinj našao u društvu kojem i pripada, smatra i direktor regionalne Turističke zajednice Denis Ivošević.

- Rovinj je definitivno prepoznat kao jedan od najdinamičnijih gradova u smislu razvoja koji se dogodio u relativno kratkom vremenu. Taj razvoj doveo je do totalnog repozicioniranja Rovinja na jednu višu kvalitativnu razinu, što je u kombinaciji sa šarmom nekadašnjeg ribarskog gradića, naslijeđem, tradicijom i gastronomijom bio čvrsti temelj da se Rovinj nađe i na ovoj listi preporuka za putovanja čitateljima ovog časopisa", ističe Ivošević.

Travel+Leisure je specijalizirani časopis za putovanja koji u New Yorku izdaje medijska kuća Meredith i koji prema procjeni izdavača jednom mjesečno stiže u ruke 4,8 milijuna čitatelja.

Tagovi: Rovinj, hrvatski turizam, Travel+Leisure, Odette Sapač, Denis Ivošević
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE