GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američka zabrana uvoza ruskog zlata ojačat će rubalj

Američka zabrana uvoza ruskog zlata ojačat će rubalj
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2022 / 17:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon uvođenja američke zabrane uvoza ruskog zlata, Moskva bi ga mogla početi prodavati za rublje stranim partnerima što će ojačati rusku valutu, rekao je za RIA Novosti financijski analitičar Vladislav Antonov, iz pružatelja usluga hostinga za rudarenje kriptovaluta BitRiver.

Sjedinjene Američke Države zabranile su uvoz ruskog zlata u tu zemlju, osim iznimaka koje propisuju posebni propisi ili uz dozvolu Ureda za kontrolu inozemne imovine Ministarstva financija SAD-a (OFAC).

Ranije su države skupine G7 u zajedničkom priopćenju objavile da će "odsjeći" Rusiju od sudjelovanja na svjetskim tržištima i ograničiti njezin prihod, uključujući od zlata.

"Posve je očito da bi Rusija mogla početi prodavati zlato stranim klijentima za rublje i to će biti nova faza u jačanju rublja", rekao je Antonov.

Dodao je da je donedavno oko 80% zlata iskopanog u Rusiji prodavano u inozemstvo, a sada će ga više ostajati unutar te zemlje, što će ojačati stabilnost njezina financijskih sustava.

Vrlo vjerojatnim smatra preusmjeravanje protoka ruskog zlata sa zapada na samu Rusiju i zemlje Azije, Afrike i Latinske Amerike.

"Sudionici na svjetskom tržištu izvan zapadnog bloka povećat će suradnju s Rusijom, koju se ne može isključiti s tržišta zlata", zaključio je.

Tagovi: zlato, rubalj, rublja
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE