GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američka kompanija preuzima Apatinsku i Nikšićku pivaru

Američka kompanija preuzima Apatinsku i Nikšićku pivaru
AKVIZICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2012 / 12:53
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Američka pivara Molson Coors objavila je danas nameru o preuzimaju regionalne pivarske grupe StarBev u čijem sastavu posluju Apatinska i Nikšićka pivara Trebjesa.
Ta kompanija saopštila je da je potpisala konačan sporazum s kompanijom StarBev o preuzimanju te kompanije za iznos od 2,65 milijarde evra.

Molson Coors je osigurao finansijska sredstva kako bi zaključio ovu akviziciju i očekuje da će se zaključenjem transakcije investicioni rejting zadržati na trenutnom nivou, navodi se u saopštenju.

Očekuju se odobrenja od strane određenih evropskih tela za zaštitu tržišne konkurencije a njena finalizacija se očekuje u drugom kvartalu 2012. godine.

StarBev je regionalna pivarska grupa koja u svom sastavu ima devet pivara u centralnoj i istočnoj Evropi, među kojima su i Apatinska i Nikšićka pivara Trebjesa. U 2011. godini ostvarila je prodaju od gotovo 700.000.000 evra i zaradu od 241 milion evra. StarBev zapošljava oko 4 100 ljudi u Češkoj, Srbiji, Hvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i proizvodi 13,3 miliona hektolitara piva godišnje i u svim zemljama u kojima posluje spada u top tri pivare.
Tagovi: Molson Coors, Apatinska pivara, Nikšićka pivara
PROČITAJ I OVO
Sputnjik V trenutno najtraženije cjepivo na svijetu
RUSKO CJEPIVO
Sputnjik V trenutno najtraženije cjepivo na svijetu
FRANKFURT - Ugledni njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung u novom istraživanju piše o popularnosti ruskog cjepiva Sputnjik V koje iz tjedna u tjedan postaje dio programa cijepljenja u sve više zemalja svijeta.
Fitch: Cijene zlata u silaznoj putanji
ANALITIČARI
Fitch: Cijene zlata u silaznoj putanji
NEW YORK - Međunarodna rejting agencija Fitch predviđa da će cijena zlata ove godine pasti sa 1.734 na 1.600 dolara za uncu, a 2022. godine smanjiti se na 1.400 dolara „zbog povećane potražnje uslijed investicijskih tokova i kupovine od centralne banke“.
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
NEW YORK - Bitcoin (a s njim i gotovo sve kriptovalute) prošli je tjedan prošao korekciju. Prethodni je vikend vrijedio 58 tisuća dolara (dvostruko više nego prilikom ulaska u 2021), cijena je u petak pala na dobrih 44 tisuće dolara.
Novi uzlet dionica GameStopa
SNAŽAN RAST
Novi uzlet dionica GameStopa
NEW YORK - Ovoga tjedna ponovno velika uzbuđenja oko dionica GameStopa.
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
OBVEZNICE
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
NEW YORK - U četvrtak je raženi prinos na američku desetogodišnju obveznicu, koja utječe na sve kreditne aktivnosti (uključujući hipotekarne kredite), porastao na 1,6 posto, što negativno utječe na rizična ulaganja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE