GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aluminij i bakar na novim rekordima

Aluminij i bakar na novim rekordima
METALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2022 / 12:53
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijene aluminija i bakra danas su dosegle nove rekordne vrijednosti jer vlada strah od zaliha povezanih s ruskom vojnom invazijom na Ukrajinu.

Danas je za tonu aluminija trebalo izdvojiti 4.026,50 dolara, čime je ovaj laki metal po prvi put premašio 4.000 dolara po toni. Nova maksimalna cijena po toni bakra, međutim, iznosi 10.845 dolara. Sirovine su bile vrlo tražena roba od ruskog napada na susjednu Ukrajinu.

Cijene zlata također su danas ponovno premašile 2000 dolara za uncu od 31,1 grama, budući da zlato i dalje zadržava status sigurnog ulaganja, izvijestila je francuska novinska agencija AFP. Cijene nikla danas su također porasle za više od 20 posto, dok su cijene nafte dosegle vrhunac u srpnju 2008. godine.

Cijena teksaške lake nafte, koja će biti isporučena u travnju, porasla je za 10,37 dolara na 126,05 dolara za barel od 159 litara do podneva po singapurskom vremenu. Međutim, svibanjski fjučersi za naftu Brent iz Sjevernog mora porasli su za 11,37 dolara na 129,84 dolara. Oko 9:30 ujutro po srednjeevropskom vremenu cijene nafte su blago pale - barel teksaške lake nafte koštao je 124,45 dolara, a barel nafte tipa Brent 127,43 dolara.

Kako prenosi AFP, nafta Brent dosegnula je rekordnu cijenu od 147,50 dolara po barelu u srpnju 2008.

Tagovi: aluminij, bakar, zlato, cijene zlata, nikl
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE