GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agromeđimurje: Mali dioničari nezadovoljni cijenom koju nudi Fragaria

Agromeđimurje: Mali dioničari nezadovoljni cijenom koju nudi Fragaria
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2012 / 10:16
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Tvrtka Fragaria iz Zagreba postala je ovih dana drugi najveći dioničar Agromeđimurja iz Čakovca.
Naveliko se trgovalo dionicama na Zagrebačkoj burzi po prosječnoj cijeni od 500 kuna, pa se ispočetka govorilo da je riječ o pokušaju "neprijateljskog preuzimanja", no čini se da je to Agromeđimurje, zbog problema u poslovanju, potražilo i pronašlo strateškog partnera.

 – Agromeđimurje je dioničko društvo čije dionice kotiraju na Zagrebačkoj burzi. Svaki imatelj dionica slobodan ih je prodati, a i svatko zainteresiran može ih kupiti. Fragaria je očigledno pokazala interes za kupnju dionica Agromeđimurja i prema našim informacijama kupila je oko 18 posto vrijednosti Agromeđimurja – šturo nam je odgovorila direktorica Agromeđimurja Zlata Gašparić.

No, zato su nešto rječitiji u Udruzi malih dioničara Agromeđimurja, čiji predsjednik Mihael Frančić, izabran 14. kolovoza, kaže da im je uprava nakon nekoliko krugova pregovora predstavila tvrtku Fragaria kao "potencijalnog i poželjnog strateškog partnera".

– Zbog prilično nepovoljne situacije u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i nejasne perspektive, uprava je u pronalasku strateškog partnera uvidjela mogućnost stabiliziranja i jačanja pozicije na domaćem i stranom tržištu. Međutim, izostao je jasan stav Fragarije, ali i uprave Agromeđimurja, o strateškom povezivanju, planovima, ciljevima i modelima suradnje, što svakako unosi određenu neizvjesnost i nepovjerenje malih dioničara. Prihvaćanje potencijalno pozitivnih odluka i poteza budućih strateških partnera umanjeno je nedovoljnim informiranjem malih dioničara i nejasnim planovima o budućnosti Agromeđimurja – ističe M. Frančić.

Mali dioničari nisu zadovoljni ni cijenom po kojoj je Fragaria otkupila dionice s obzirom na to da je ona, kako tvrde, bila dogovarana i prezentirana na sjednicama Nadzornog odbora. Pred dioničarima Agromeđimurja redovita je glavna skupština, najavljena za 31. kolovoza.

www.vecernji.hr

Tagovi: Agromeđimurje, Fragaria, Mihael Frančić, Zlata Gašparić
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE