GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agrobanka otišla u stečaj

Agrobanka otišla u stečaj
ODLUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2012 / 08:37
Autor: SEEbiz/Novosti
BEOGRAD - Iako je rok bio do polovine maja da odluči šta će sa ovom bankom, koja je "pod administracijom", rešenje je već doneto. Agrobanka je otišla u stečaj.

U Agrobanci su ostala potraživanja akcionara, kao i dugovi firmi koje su u stečaju, od 290,4 miliona evra, a na Novu Agrobanku preneti su svi depoziti građana, i preduzetnika, malih, srednjih i velikih preduzeća, kao i deo potraživanja.

Akcionari stare Agrobanke neće ostati kratkih rukava, iako je ova banka izgubila dozvolu za rad. Njihova potraživanja, bilo da su po osnovu akcionarskog uloga ili ulaganja na berzi, ostaju u toj banci pod administrativnim upravljanjem i moći će da se naplate.

Deo novca za te svrhe postoji, a prodajom imovine preduzeća koja nisu vratila kredite, obezbediće se još sredstava - kažu u upravi Nove Agrobanke.

Prema Zakonu o bankama, u roku od dve godine država mora da odluči šta će biti sa Novom Agrobankom, da li će je prodati, pošto je osnivač Agencija za osiguranje depozita, ili će da je dokapitalizuje.

Tagovi: Agrobanka, Nova Agrobanka, stečaj
PROČITAJ I OVO
Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.
SIGNALI
Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.
BEČ - Poznati organizator putovanja Gruber Reisen u Austriji je proveo posebno tržišno istraživanje „Barometar putovanja u 2021. godini“, a rezultate istraživanja, prema kojima je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu, objavio je i popularni online stručni magazin Traveller Online.
U fondove se od srpnja do kraja godine vratilo 1,7 milijardi kuna imovine
IMOVINA
U fondove se od srpnja do kraja godine vratilo 1,7 milijardi kuna imovine
ZAGREB – Otvoreni investicijski fondovi s javnom ponudom (UCITS) u Hrvatskoj završili su 2020. godinu s neto ukupnom imovinom od 18,2 milijarde kuna, što je za 19,3% odnosno 4,4 milijarde manje nego na kraju 2019. godine.
Vučić: Kinezi nam dali vakcinu ispod cene
POHVALIO SE
Vučić: Kinezi nam dali vakcinu ispod cene
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije, održanoj nakon zajedničke sednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, da je veoma važno da svi građani razumeju od kolikog je značaja masovna imunizacija, te da je Srbija od Kine dobila vakcinu "ispod cene".
Azijska tržišta: Nade u kinesku ekonomiju podižu indekse
RAST
Azijska tržišta: Nade u kinesku ekonomiju podižu indekse
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u utorak porasle jer se ulagači nadaju da će snažno kinesko gospodarstvo pozitivno utjecati na cijelu regiju, premda bi daljnje širenje koronavirusa moglo usporiti oporavak.
Beogradska berza: Razočaravajući početak trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Razočaravajući početak trgovačke nedelje
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas visokih 384,1 miliona dinara, nešto manje od 3,3 miliona evra, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama Srbije, ali su podaci sa tržišta akcija razočaravajući.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE