GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Banja Luka: Oštar pad broja letova i putnika

Aerodrom Banja Luka: Oštar pad broja letova i putnika
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2015 / 10:42
Autor: SEEbiz / Fena
BANJA LUKA - Promet na Aerodromu Banja Luka u prvom tromjesečju ove godine bilježi pad u odnosu na isti period prethodne godine.
Broj letova stranih aviona bio je manji za 30,3 posto, a broj letova domaćih aviona za 29,6 posto, podaci su Zavoda za statistiku RS.

U istom periodu broj prevezenih putnika domaćim avionima manji je za 11,3 posto.

Statističari su zabilježili da je u padu i promet u telekomunikacionom saobraćaju u prvom tromjesečju 2015. godine u odnosu na isti period prethodne godine.

Broj minuta razgovora u fiksnoj telefoniji manji je za šest posto, a broj minuta razgovora u mobilnoj telefoniji za 11,4 posto.

Istovremeno, broj pretplatnika u mobilnoj telefoniji veći je za 4,3 posto u odnosu na isti period lani.

U prvom tromjesečju ove godine, i broj pismonosnih pošiljki u odnosu na isti period prošle godine bio je manji za tri posto, a broj paketskih pošiljki za čak 59,8 posto, dok je broj telegrama bio veći za 29,5 posto.

U željezničkom saobraćaju, u prvom tromjesečju 2015. godine, obim prevezene robe veći je za 7,1 posto u odnosu na isti period prethodne godine, a obim rada mjeren ostvarenim tonskim kilometrima veći je za 5,1 posto.

Međutim, prevezeno je 6,8 posto manje putnika, a broj ostvarenih putničkih kilometara manji je za 8,7 posto.

Tagovi: Aerodrom Banja Luka, avio promet
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Drugi uzastopni rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Drugi uzastopni rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica porasle, drugi dan zaredom, pa tako prate jučerašnji rast Wall Streeta jer su ulagači procijenili da je dobra prilika za kupnju dionica nakon oštrog pada cijena proteklih tjedana.
Wall Street snažno porastao na početku tjedna
SKOK INDEKSA
Wall Street snažno porastao na početku tjedna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica snažno porasle jer su ulagači procijenili da je povoljna prilika za kupnju nakon što su burzovni indeksi pali četiri tjedna zaredom.
Zagrebačka burza: Skroman promet, Viro gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skroman promet, Viro gubitnik dana

ZAGREB - Uz skroman redovni promet dionicama, glavni dionički indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su blago korigirani, uz različite predznake.

Savjet Hanfe: Financijski sektor u 2020. može izdržati teret koronakrize
PROGNOZE
Savjet Hanfe: Financijski sektor u 2020. može izdržati teret koronakrize
ZAGREB - Savjet Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u ponedjeljak je razmatrao utjecaj koronakrize na sektor financijskih usluga, ustvrdivši da da su procijenjeni gubici fondovske industrije u ovoj godini manji od njihovih dobitaka iz 2019., a i bilance osiguravajućih društava mogu podnijeti novi šok na tržištima.
UMFO: Uvođenje eura značajno će povećati likvidnost imovine mirovinskih fondova
MIROVINCI
UMFO: Uvođenje eura značajno će povećati likvidnost imovine mirovinskih fondova
ZAGREB - Uvođenje eura ukinut će ili bitno smanjiti valutne i kreditne rizike, a imovina mirovinskih fondova bit će znatno likvidnija, rečeno je u ponedjeljak na skupu o utjecaju uvođenja eura za mirovinske fondove u Hrvatskoj, u organizaciji Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE