GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris Grupa isplaćuje dividendu 25. srpnja

Adris Grupa isplaćuje dividendu 25. srpnja
DATUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2014 / 19:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dioničarima Adris grupe bit će isplaćena dividenda od 7 kuna po dionici, a za dividendu će se ukupno izdvojiti 114,8 milijuna kuna na teret neraspoređene zadržane dobiti društva, odlučeno je na današnjoj skupštini Adris grupe. Dividenda će biti isplaćena dana 25. srpnja, na račune imatelja dionica prema stanju i izvodu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 25. lipnja, navodi se u priopćenju sa skupštine Adris grupe.

Ukupna neto dobit Adris grupe za prošlu godinu, u iznosu od 390,4 milijuna kuna, raspoređuje se u statutarne rezerve društva.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave Adris grupe Ante Vlahović da je rovinjska Adris grupa u prošloj godini, unatoč nepovoljnom makroekonomskom okruženju (pad BDP-a, rast nezaposlenosti, potrošački pesimizam, negativan stav prema poduzetništvu...), ostvarila dobar poslovni rezultat.

U 2013. godini grupa je ostvarila ukupni prihod u iznosu od 3,16 milijardi kuna, što je za 6,3 posto manje nego u prošloj godini. Poslovni prihod iznosio je 2,81 milijardu kuna i za 5,3 posto manji je od prošlogodišnjeg.

Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 2,71 milijardu kuna. Na domaćem tržištu ostvareno je 1,39 milijardi kuna, a na inozemnim 1,32 milijarde kuna, što je na razini prošle godine.

Adris gotovo polovicu prihoda od prodaje roba i usluga ostvaruje na inozemnim tržištima, od čega oko 60 posto na vrlo konkurentnom EU tržištu, ističu iz Adrisa.

Dobit prije oporezivanja iznosi 485 milijuna kuna, a neto dobit 386 milijuna kuna.

U priopćenju se kao jedan od velikih iskoraka koji je Adris grupa napravila u prošloj godini ističe priprema akvizicije Croatia osiguranja, koja se odvija tijekom 2014.

"Ulaskom u djelatnost osiguranja, Adris diverzificira svoj ulagački portfelj, čime je započelo strateško restrukturiranje portfelja i definiran novi stup sustava. Dosadašnji pomaci u turizmu i proizvodnji zdrave hrane najbolja su potvrda da će, uz znatne troškove restrukturiranja i organizacijske promjene tijekom 2014. i 2015. godine, Adris uspješno poslovati i u industriji osiguranja. Tom akvizicijom nije, međutim, iscrpljen ulagački potencijal grupe", ističu iz rovinjskog Adrisa.

Napominju kako je sjednicom glavne skupštine Adris grupe završilo održavanje godišnjih skupština dioničara trgovačkih društava u sastavu grupe, a tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Maistre, Hrvatskih duhana, Istragrafike, Inovina i Cromarisa.

Tagovi: Adris Grupa, dividenda, Ante Vlahović, Maistra, Cromaris, Hrvatski duhani, ZSE:ADRS-P-A
PROČITAJ I OVO
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
PRETRAGA GOOGLEA
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
ZAGREB - S obzirom na to da je pandemije COVID-19 imala negativan utjecaj na sve sfere života i poslovanja, oči javnosti uprte su u najvažniji segment hrvatskog gospodarstva - turizam.
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
SLADOLED
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
RIM - Talijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom slasticom - sladoledom.
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
HRANA
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
ZAGREB - Hrvatska trenutačno za vlastite potrebe može proizvesti dovoljno samo kukuruza, pšenice, ječma i zobi te mandarina.
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
TURIZAM
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
LISABON - Portugal i Britanija razgovaraju o uspostavi zračnog koridora koji bi britanske turiste po povratku kući poštedio karantene zbog Covida 19, izjavila su dva upućena portugalska izvora.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno, nakon znatnog rasta cijena dionica prethodnih dana, jer su ulagači suzdržani zbog napetosti između SAD-a i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE