GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adriatic Properties ulaže u Miločer 100 miliona eura

Adriatic Properties ulaže u Miločer 100 miliona eura
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2016 / 09:54
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Kompanija Adriatic properties u izgradnju hotelskog rizorta na Miločeru umjesto ugovorom planiranih 54 miliona uložiće 100 miliona eura.

"Nakon usvajanja Aneksa 1, očekuje se skori početak radova, a investitor bi u ovoj godini uložio više od 10 miliona eura. Procjena je da će planirana investicija u izgradnju hotela iznositi 54 miliona eura, dok će se, prema informacijama dobijenim od investitora, u izgradnju cijelog kompleksa uložiti 100 miliona eura", ističe se u Informaciji o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata u oblasti turizma, koju je nedavno usvojila Vlada, pi[u Dnevne novine.

Urbanističko-tehnički uslovi za hotelski rizort Miločer izdati su 31. decembra 2015. godine, nakon što je investitor dostavio zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova.

"Procijenjeno je kroz kreditni aranžman sa EBRD-om biti obezbijeđeno 50 odsto potrebnih sredstava, za ulaganje u hotel "Chedi Kraljičina plaža". Kompanija je 30. novembra 2010. godine zaključila Ugovor o finansiranju projekta sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u iznosu od 37 miliona eura, od čega je samo za projekat izgradnje hotela Chedi Kraljičina plaža namijenjeno 27 miliona", navodi se u pomenutom dokumentu.

Pored ulaganja na Miločeru, Vlada je zadovoljna i realizacijom drugih projekata na primorju. Projekat Portonovi u koji će biti uloženo 650 miliona eura, realizuje se u skladu sa planovima, a prema posljednjim informacijama investitora luksuzni rizort će biti izgrađen do 2018. godine.

"Investitor je predstavio međunarodnog hotelskog operatera One and Only i postavio kamen temeljac za hotel 22. aprila 2016. godine. Takođe, 15. aprila 2016. godine je potpisan Memorandum između kompanija Azmont Investments, Univerziteta Donja Gorica i Vatel o osnivanju međunarodne škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, i s tim u vezi najavljeno pokretanje programa bachelor i master na Univerzitetu Donja Gorica", kaže se u Vladinom dokumentu.

Kako je objašnjeno u Vladinom dokumentu, u projekat Porto Montenegro ove godine biće uloženo više od 16 miliona eura.

U toku je planiranje aktivnosti i obima radova na poboljšanju infrastrukturne mreže i spoljnom uređenju marine (poboljšanje pristupnih puteva, javnog parkinga i drugih javnih površina). Planirano ulaganje u 2016. godini je 350.000 eura.

Kada je u pitanju projekat Luštica bay, vrijedan 1,1 milijardu eura, investitor planira u 2016. godini da uloži 46 miliona eura.

"Luštica Development je u pregovorima sa nekoliko hotelskih operatera i planirano je da pripremni radovi na izgradnji hotela otpočnu u septembru 2016. godine. U izgradnju hotela biće investirano 20 miliona eura. Planirano je progresivno otvaranje hotela za maj 2018. godine, a zvanično otvaranje u ljeto 2018. godine", istaknuto je u dokumentu.

Takođe, kada je u pitanju projekat na Luštici, investitor je planirao da otpočne grube radova na izgradnji golf terena nakon turističke sezone 2016. godine, dok je za mart 2017. planirano fazno (progresivno) otvaranje marine.

Usporena dinamika radova na Plavim horizontima

I pored najava, investicija na Plavim horizontima kompanije Qatari Diar u ovoj godini nije išla planiranom dinamikom.

"U 2015. bili su započeti pripremni radovi na Sales centru vrijednog 6 mil. eura, a takođe i završen tender za izvođača glavnih radova na Sales centru i izabran je izvođač. Nije bilo aktivnosti u 2016. godini, s obzirom da je došlo do usporavanja dinamike realizacije Projekta u cilju njegovog prestrukturiranja, sa akcentom na izgradnju visokokvalitetnog hotelskog rizorta kategorije pet zvjezdica", objašnjeno je u dokumentu.

Tagovi: Adriatic Properties ulaže u Miločer, Kraljičina plaža
PROČITAJ I OVO
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
NOĆENJA
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
ZAGREB - Jadran se prilično ispraznio u odnosu na ljeto kad je u Hrvatskoj dnevno bilo i po milijun gostiju, ali na obali ih je još oko 280.000, piše u subotu Večernji list.
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
MLIJEKO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
ZAGREB - Ukupna proizvodnja mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2020. godini porasla je u odnosu na prethodnu godinu za 5,8 posto, a količine mlijeka koje ta gospodarstva daju u otkup porasle su za 13,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE