GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adriatic Properties ulaže 100 miliona na Kraljičinoj plaži u naredne tri godine

Adriatic Properties ulaže 100 miliona na Kraljičinoj plaži u naredne tri godine
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2016 / 12:08
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Adriatic Properties će u naredne tri godine uložiti više od 100 miliona eura u izgradnju novog hotelskog kompleksa na Kraljičinoj plaži i ostalih popratnih sadržaja, kazao je Vikend novinama Janis Markogijanis, predstavnik kompanije.
Zakupac Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže gradiće luksuzni kompleks sa pet zvjezdica, koji će imati 60 hotelskih soba i 66 apartmana, unutrašnje i bazene na terasama, spa, biblioteku, teretanu i bistro kafe. Osim hotela, Adriatic Properties će u okviru druge faze projekta sagraditi konferencijski i šoping centar, unutrašnji parking, helidrom, dva teniska terena i plažni bar.

"U januaru smo dobili tehničke dozvole za gradnju novog hotela sa pet zvjezdica na mjestu postojećeg hotela Kraljičina plaža i rekonstrukciju pet Aman vila", saopštio je Markogijanis.

Novi hotel funkcionisaće po kondo principu, što znači da će 66 apartmana biti u privatnom vlasništvu, a vlasnici će ih izdavati hotelu.

"Apartmani će biti korišćeni kao hotelske sobe makar deset mjeseci godišnje, kako nalaže zakon", ukazao je Markogijanis.

Druga faza projekta počela je 2012. izgradnjom SPA centra, vrijednog 10 miliona eura, a koji je sa blizu 3.000 kvadrata najveći na obali. On je potpuno operativan otvoren za sve goste sa strane, a biće u upotrebi i nakon završetka kompletne druge faze. Prethodno je u okviru prve faze, koja je obuhvatila rekonstrukciju Vile Miločer i ostrva Sveti Stefan, Adriatic investirao više od 90 miliona eura.

"Prvu fazu smo kompletirali. Sada pravimo male izmjene u unutrašnjoj rekonstrukciji, ali čak i bez toga ona je već sada profitabilna”, naveo je Markogijanis.

Aman je na crnogorsko tržište ušao prije deset godina i kao prvi internacionalni brend u Crnoj Gori suočio se da brojnim izazovima. Probijanje leda visokim standardima hotelijerstva, kako kaže Markogijanis, nije bilo lako.

“Teško je bilo na početku sa Aman rizortom na Svetom Stefanu. Mi smo bili prvi koji su se suočili sa svim problemima infrastrukture, zakona, nedovoljnih kolektivnih dozvola... Većina njih je riješena zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom, pa mi i danas nastavljamo da doprinosimo lokalnoj ekonomiji, ne samo velikom količinom novca, već i velikim brojem zaposlenih, kojih je u sezoni oko 450, i sa 60.000 gostiju koji su do sada odsjeli u hotelu Aman Sveti Stefan”, kazao je Markogijanis.

On ističe da je većina klijenata koja posjećuje Sveti Stefan iz Amerike i Evrope, ali u posljednje vrijeme imaju sve više gostiju iz Azije, pretežno iz arapskih zemalja.

“Nastojimo da našu ponudu učinimo što atraktivnijom i privučemo goste iz različitih zemalja, koji još ne dolaze u Crnu Goru. Ova sezona izgleda dobro, ali ne kao prošla, koja je bila odlična za cijeli Mediteran. Politički rizici i problemi s izbjeglicama sigurno će uticati na broj gostiju, ali nadamo se da razlika neće biti značajna”, zaključio je Markogijanis.

"Sezonu na Svetom Stefanu smo ove godine otvorili mjesec ranije, jer smo organizovali prezentaciju novog modela Jaguar F Pace, koja je za nas bila jako važna. Područje nije bilo spremno za početak sezone u aprilu, imali smo problem sa putevima, organizatori su imali poteškoće sa transportom, ali na kraju smo uspjeli da sve uradimo uspješno. Bez obzira na ove probleme organizator je bio zadovoljan i vjerovatno će sljedeće godine opet doći. Ovaj događaj je pokazao da postoje klijenti koji mogu produžiti sezonu i da to Aman može uraditi", naveo je Markogijanis.

Kompleksu u Miločerskom parku nedavno je dodat najpoznatiji japanski restoran u svijetu Nobu, čije je svečano otvaranje zakazano za 17. jun. U kompaniji očekuju da će otvaranju prisustvovati vlasnici Nobu restorana Nobuyuki Matsuhisa i Robert de Niro, proslavljeni američki glumac.

Govoreći o investicijama u hotel Maestral u Pržnu, koji je krajem prošle godine preuzeo vlasnik Adriatic Propertiesa, Markogijanis je kazao da se još radi na investicionom planu.

"Pokušavamo da uradimo što više kako bi hotel bio operativan tokom predstojeće sezone. Nakon septembra, nastavićemo veće radove. Do sljedeće sezone hotel će biti spreman", naveo je Markogijanis.

Prirodne ljepote, istorija, obala i, naravno, Aman. Možete imati predivnu prirodu na cijeloj obali, ali ako ne znate da ćete spavati u Amanu, ne možete biti sigurni kako će se vaša noć završiti. Možete izabrati drugi smještaj, koji može biti dobar, osrednji ili loš, ali Aman ima standard usluge na najvišem nivou koji će svakom klijentu obezbijediti sigurnost.

Infrastruktura. Crna Gora nastoji da privuče što više internacionalnih hotelskih brendova, kojima mi u Amanu želimo dobrodošlicu jer će povećati kvalitet turizma, zbog čega je kvalitetna infrastruktura neophodna. Bez nje je veoma teško razviti luksuzni turizam. Koliko brzo turisti dolaze, toliko brzo i odlaze ako im ne obezbijedite ono što im je potrebno.

Tagovi: Adriatic Properties, Kraljičina plaža, Miločer, Sveti Stefan, Janis Markogijanis, Hotel Maestral, Pržno, crnogorski turizam
PROČITAJ I OVO
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi znatnije pali, dok kompanije objavljuju poslovne rezultate za prvih devet mjeseci, pri čemu su svi sektorski idneksi oslabili izuzev transportnog.
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
GUVERNER
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
ZAGREB - Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je konferenciji "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?", kako će se tek sljedeće godine moći znati točan datum prelaska s kune na euro, ali i da će se dogodine provoditi snažna kampanja kako bi javnost bila točno informirana o svemu što taj prelazak donosi.
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
PREDSJEDNIK
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu na Pantovčaku da će euro za Hrvatsku biti više dobar nego loš i da joj Malta može pomoći svojim iskustvom u eurozoni.
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
SEZONA
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
DUBROVNIK - Turistička sezona u Dubrovniku je bila iznimno zahtjevna, ono što je zabilježeno u nekoliko mjeseci je dobro jer daje zamah gospodarstvenicima da prežive do iduće sezone, no ipak se ne može reći da je za Dubrovnik sezona bila uspješna, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na susretu s hotelijerima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE