GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adriadiesel: Sklopljena predstečajna nagodba

Adriadiesel: Sklopljena predstečajna nagodba
NAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2015 / 11:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pred zagrebačkim Trgovačkim sudom sklopljena je predstečajna nagodba nad Adriadieselom, izvijestili su u četvrtak iz te karlovačke tvrtke. 
Predstečajna nagodba prihvaćena je s dvije trećine glasova vjerovnika, ističu iz Adriadiesela te dodaju kako ovom nagodbom "Adriadiesel kao proizvođač diesel generatora i energetskih postrojenja nastavlja s pozitivnim poslovanjem te izlaskom na nova trižišta".

Dodaju i kako je rezultat ove predstečajne nagodbe od velikog značaja za grad Karlovac i Karlovačku županiju, "a radnicima Adriadiesela daje vjetar u leđa da pruženu šansu iskoriste na najbolji mogući način".

"Stalni razvoj novih tehnologija, stalna edukacija i stalne inovacije strateške su okosnice sadašnjeg i budućeg poslovanja Adriadiesela”, izjavio je u povodu sklapanja nagodbe predsjednik Uprave Adriadiesela Nenad Končar.

Postupak predstečajne nagodbe nad Adriadieselom otvoren je početkom rujna prošle godine, a izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja prihvaćen je na ročištu održanom 25. ožujka ove godine.  Tijekom postupka utvrđeno je da ukupna dugovanja ove tvrtke iznose gotovo 30,5 milijuna kuna, od čega prema državi i državnim tijelima te trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu oko 5,2 milijuna kuna, prema financijskim institucijama 331 tisuću kuna, a prema ostalim vjerovnicima gotovo 25 milijuna kuna.

Sukladno usvojenom planu financijskog restrukturiranja, za dugovanja Adriadiesela prema državi i njenim poduzećima dogovoren je reprogram glavnice duga uz otpis kamata, pri čemu bi se glavnica duga otplaćivala kroz osam godina, uz jednu godinu počeka, te pripadajuću kamatu od 4,5 posto godišnje.  Svim ostalim vjerovnicima ponuđen je otpis 70 posto ukupno utvrđene tražbine te reprogram preostalih 30 posto dugovanja, na tri godine i uz kamatnu stopu od također 4,5 posto godišnje.
Tagovi: Adriadiesel, predstečajna nagodba, Nenad Končar
PROČITAJ I OVO
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE