GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AD Plastik: Neto dobit katapultirana 549%

AD Plastik: Neto dobit katapultirana 549%
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2015 / 16:12
Autor: SEEbiz
SOLIN - Danas je objavljeno Izvješće poslovodstva AD Plastik Grupe i dioničkog društva AD Plastik za prvih devet mjeseci 2015. godine u kojem se nastavlja pozitivan trend rasta prihoda od prodaje.
U prvih devet mjeseci tekuće godine ADP Grupa ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 761,7 milijuna kuna te zabilježila rast od 25% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. EBITDA za prvih devet mjeseci iznosi 87,7 milijuna kuna, što je rast od 121% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Neto dobit ADP Grupe na 30.09.2015. godine je iznosila 32,3 milijuna kuna, što je rast za 549% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Matično društvo u Hrvatskoj ostvarilo je prihode od 569 milijuna kuna, odnosno rast za 40% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Smanjenje prihoda od prodaje u Rusiji od 17%, nije imalo značajan utjecaj na kretanje prihoda Grupe.

Jedan od ključnih razloga rasta prodaje u odnosu na prošlu godinu je puno iskorištavanje proizvodnih kapaciteta u Hrvatskoj s projektom EDISON i drugim projektima za kupce PSA i Ford. U Srbiji je proširen prodajni asortiman i započele su isporuke rukohvata i puhanih proizvoda za nove destinacije. Poslovni prihodi ADP Grupe s konsolidiranim pripadajućim dijelom vlasništva u Euro APS-u i FADP-u zabilježili su rast od 12% u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA je u istom periodu zabilježila porast od 48% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i ukup no je iznosila 127,69 milijuna kuna.

Tijekom 2015. godine napravljen je značajan zaokret u upravljanju operativnim poslovanjem, što je rezultiralo ostvarenjem zacrtanog poboljšanja profitabilnosti u ovoj godini i zadovoljavajućim financijskim rezultatima u prvih devet mjeseci. Financijski rezultati za prvih devet mjeseci ukazuju na ostvarenje postavljenih ciljeva za tekuću godinu, točnije rast prihoda na razini ADP Grupe od minimalno 12%, a u Hrvatskoj veći od 25%.

'Navedeni rezultati daju nam razloga za optimizam i bez obzira na složenu situaciju u Rusiji, poslovanje ćemo i nadalje usmjeravati na rast na postojećim tržištima i upravljanje operativnim i financijskim rizicima, optimizaciji poslovanja, održavanju likvidnosti i upravljanju financijskim obvezama. Na taj način, siguran sam da ćemo ostvariti zadane ciljeve u ovoj godini, ali i stvoriti pretpostavke za daljnji rast i razvoj ADP Grupe.' – izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

Tagovi: AD Plastik, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
EK poziva na ukidanje zabrane izvoza lijekova
POZIV
EK poziva na ukidanje zabrane izvoza lijekova
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen pozvala je u srijedu zemlje članice da ukiu zabranu na izvoz lijekova te pozvala na povećanje proizvodnje farmaceutske industrije u Europi, koja se bori s pandemijom koronavirusa.
Zagrebačke tržnice otvorene, na Zelenoj tržnici drive-in
KUPOVINA HRANE
Zagrebačke tržnice otvorene, na Zelenoj tržnici drive-in
ZAGREB - Zagrebačke tržnice će u skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite biti otvorene, a građani će proizvode moći kupovati i iz svojih automobila na "drive-in" Zelenoj tržnici na Žitnjaku, izvijestio je u srijedu voditelj Tržnica Zagreb Stanko Gačić.
HUT predlaže donošenje posebnog zakona za reguliranje turističkih vaučera
PRIJEDLOZI
HUT predlaže donošenje posebnog zakona za reguliranje turističkih vaučera

ZAGREB - Hrvatska udruga turizma (HUT) predlaže donošenje posebnog zakona koji će regulirati izdavanje turističkih vaučera od strane svih pravnih i fizičkih osoba koje su zaprimile akontacije za određene ugostiteljske i turističke usluge za razdoblje od 15. ožujka do 15. rujna.

Zagrebačka burza: Prekid pozitivnog niza, Petrokemija gubitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Prekid pozitivnog niza, Petrokemija gubitnica dana
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi su pali 0,8 posto, prekinuvši 4-dnevni uspon, te su tako pratili kretanja na svjetskim burzama, koje su pod pritiskom jer su splasnule nade da se širenje koronavirusa u svijetu usporava.
Dolar ponovno jača zbog neizvjesnosti oko koronakrize
FOREX
Dolar ponovno jača zbog neizvjesnosti oko koronakrize

LONDON - Dolar je ojačao u srijedu na međunarodnim tržištima prema ostalim značajnim svjetskim valutama, jer je splasnuo optimizam ulagača da koronakriza usporava a ojačala zabrinutost oko gospodarskih posljedica pandemije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE