GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI marina Cres: Stigli prvi nautičari

ACI marina Cres: Stigli prvi nautičari
NAUTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2020 / 19:03
Autor: SEEbiz / Novi list
CRES - Već prvog dana kad je to bilo dopušteno u ACI marinu Cres stigla su dva vlasnika plovila iz Austrije i Njemačke.

– ACI je u potpunosti spreman za prihvat gostiju i početak turističke sezone u svim segmentima našega poslovanja. Vjerujemo da će smirivanje situacije djelovati ohrabrujuće na turiste, a povoljna situacija u Hrvatskoj i otvaranje granica utjecali su i na pojačani interes gostiju za dolazak u naše marine. Nadamo se da će se taj trend nastaviti, izjavio je Novom listu Alan Šepuka, direktor ACI marine Cres i regionalni direktor za ACI marine Opatija, Cres, Supetarska Draga, Rab i Šimuni.

Od svibnja 2019. godine ACI marina Cres kategorizirana je u marinu s pet sidara, a kapacitet joj je 510 vezova, od kojih je 440 vezova u moru i 70 mjesta za smještaj plovila na kopnu, te može prihvatiti megajahte dužine do 50 m. U creskoj marini gostima pružaju kompletnu tehničku podršku i na raspolaganju su im svi potrebni sadržaji, među kojima su i komforni apartmani, trgovine i restoran koji nudi vrhunsku gastronomsku ponudu i autohtone, lokalne namirnice. Ponuda creske marine nedavno je dopunjena fitness centrom sa saunom, a s obzirom da su ACI marine dio globalne mreže Tesla Destination Charging, u njoj su smještene i tri Tesla punionice za električne automobile.

U prvom kvartalu ove godine poslovanje marine je ostalo na razini prošle godine. Dok se ostali turistički kapaciteti nadaju većem posjetu domaćih gostiju, marine računaju na svoje uobičajene goste.

– U strukturi smo zadržali vjerne goste s naših tradicionalnih emitivnih tržišta, a to su Njemačka, Austrija, Slovenija i Italija, dok je domaćih gostiju puno manje. Vjerujemo da će se velikim dijelom takva situacija i zadržati, očekujemo nešto manji broj dolazaka iz Italije, dok je istodobno moguće da će nas iznenaditi gosti iz nekih drugih zemalja koje su do sada bile manje zastupljene u marinama. U svakom slučaju, s obzirom na specifičnost i složenost situacije koja ovisi o stabilnosti epidemiološkog stanja u svakoj pojedinoj zemlji, kvalitetnije procjene će biti moguće tek kada se dogodi prvi val dolazaka turista i kada vidimo reakciju nautičara na otvaranje granica, kaže Šepuka koji optimistički gleda na predstojeću sezonu.

– S obzirom na naglašene mjere fizičke distanciranosti koja se preporučuju u cijelome svijetu, već sada se bilježi pojačana potražnja za odmorom manjih grupa i privatnim najmovima brodica ili objekata za buduća putovanja, posebno gostiju iz inozemstva, zaključio je direktor Šepuka koji vjeruje da će nautički turizam pronaći svoje tržište i ove sezone, iako je objektivno očekivati da ona neće biti na razinama koje su u ACI-ju planirali početkom kalendarske godine.

Tagovi: ACI marina Cres, kompanija ACI, Tesla Destination Charging, Tesla, Alan Šepuka, hrvatski turizam, Adriatic Croatia International
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE