GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

A-HSP kazneno prijavio Đapića zbog ubojstva Ante Paradžika 1991.

A-HSP kazneno prijavio Đapića zbog ubojstva Ante Paradžika 1991.
KAZNENA PRIJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2015 / 17:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Autohtona-Hrvatska stranka prava (A-HSP) kazneno je prijavila Antu Đapića zbog ubojstva dopredsjednika Hrvatske stranke prava Ante Paradžika 1991. te je predložila da se u istrazi ispitaju Josip Manolić, Dobrislav Paraga i Ruža Tomašić.
A-HSP navodi u kaznenoj prijavi da ubojstvo nema zastare a da je iz "dokaza" koje je iznio tadašnji državni dužnosnik Josip Manolić vidljivo da je Đapić sudjelovao u pripremi političkog ubojstva Ante Paradžika.

Ta stranka pritom se poziva na intervju u kojem je Josip Manolić ovih dana rekao Nacionalu da su prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ratni ministar obrane Gojko Šušak i Ante Đapić zaključili da "treba izolirati ono što je najekstremnije, a one koji će se i dalje hvatati mača, znate kako se kaže, tko se mača laća...".

Kako navodi A-HSP Manolić je u tom intervjuu rekao da je Franjo Tuđman došao do zaključka da se protiv HSP-a neće moći boriti pravosudnom represijom i da mora tražiti druga rješenja. "I našao je političko rješenje, a to je bio dogovor između njega, Ante Đapića i Šuška da odstrane ono što je najekstremnije u tom HSP-u, poput Parage i Paradžika koji je kasnije likvidiran".

"Zbog toga je i došlo do poznatog HSP-ova sabora u Kutini na kojem je Paraga bio izoliran, a stranku je preuzeo Đapić. Tako su stvoreni uvjeti da se može surađivati s HSP-om na jednoj državotvornoj liniji suverene države", rekao je Manulić u intrevjuu, koji je A-HSP priložio kaznenoj prijavi.

A-HSP zaključuje kako je Paragu i Paradžika trebalo izolirati kako ne bi imali nikakav utjecaj na stranku i da je preuzmu ljudi, a preuzeo ju je Đapić, koji će biti tolerantni prema HDZ-u.

A-HSP se poziva i na tvrdnje Parage da je u rujnu 1991. na poziv Željka Šelandića u društvu s Paradžikom došao u jednu trgovinu, gdje ih je dočekala Ruža Tomašić koja je u to vrijeme radila u uredu Josipa Perkovića na osiguranju Tuđmana. Navodno im je rekla da je Tuđman izdao nalog da ih se likvidira i zamolila da nikome ne govore o tom sastanku.

Ante Paradžik je ubijen nepuna dva tjedna nakon tog sastanka, navodi A-HSP u kaznenoj prijavi. Dodaje da Franjo Tuđman i Gojko Šušak nisu među živima a da Đapić uživa u saborskoj mirovini sa funkcijom predsjednika Gradskog vijeća u Osijeku.
Tagovi: Ante Paradžik, Anto Đapić, Dobroslav Paraga, Josip Manolić, Franjo Tuđman, Gojko Šušak
PROČITAJ I OVO
Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju
ŠOPING
Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju

OSIJEK - S obzirom da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu neometano i bez ograničenja i tamo i nazad, a Slavonci su počeli koristiti tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u njihove jeftinije trgovine.

Brnabić pozvala građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
POZIV
Brnabić pozvala građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
PODGORICA - Nakon što se Srbija nije našla na listi država s kojom će Crna Gora 1. lipnja otvoriti granicu, srbijanski mediji oštro su u ponedjeljak napali crnogorsku vladu, a srbijanska predsjednica vlade Ana Brnabić pozvala je stanovnike Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori.
Markotić: Drugi val mogao bi biti agresivniji, ali sad znamo više
PORUKE
Markotić: Drugi val mogao bi biti agresivniji, ali sad znamo više
ZAGREB - Alemka Markotić,ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" kazala je da je zadovoljna s trenutnom situacijom glede pandemije koronavirusa u Hrvatskoj.
Azijska tržišta: Snažan rast indeksa zbog otvaranja ekonomija
RAST
Azijska tržišta: Snažan rast indeksa zbog otvaranja ekonomija
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica znatno porasle, zahvaljujući postupnom otvaranju gospodarstava u svijetu i najavama daljnjih poticajnih mjera, pa su napetosti između SAD-a i Kine pale u drugi plan.
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas prodata obveznica Republike Srbije denominovana u evrima s rokom dospeća od 20 godina, za gotovo 117 miliona dinara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE