GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zuckerberg: Neizbježna regulacija interneta

Zuckerberg: Neizbježna regulacija interneta
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2018 / 23:11
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Čelnik Facebooka Mark Zuckerberg rekao je u srijedu kako vjeruje da će američka vlada uvesti dodatnu regulativu nad društvenom mrežom koju je pokrenuo.

„Mislim da je neizbježno usvajanje nove regulacije" u vrijeme dok važnost interneta u svijetu raste, poručio je 33-godišnji Zuckerberg Odborima za energetiku i trgovinu, drugog dana svog svjedočenja pred Kongresom zbog kršenja privatnosti korisnika zbog kojeg se nekoliko puta ispričao.

Dan ranije njegovo je svjedočenje bilo usredotočeno na objašnjavanje kršenja privatnosti i na odgovor Facebooka, no u srijedu je glavna tema ubrzo postala regulacija.

Nekoliko članova Odbora spomenulo je mogućnost nadzora vlade, dok su neki tvrdili da je potrebno izbjeći slučajeve poput onog s tvrtkom Cambridge Analytica.

Facebook je pogodila kriza povjerenja kod korisnika, oglašivača, zaposlenika i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 milijuna ljudi, većinom iz Sjedinjenih Država, došli u ruke tvrtke Cambridge Analytica koja ih je iskoristila u političkim kampanjama. Osim što mu poljuljan ugled, Facebook je od sredine ožujka na burzi izgubio vrijednost od oko 80 milijardi dolara.

Zuckerberg je upozorio da bi bilo kakva mjera koju kongresnici predlažu za sprječavanje kršenja privatnosti mogla štetiti start-up tvrtkama.

„Mislim da se mnogo puta donesu regulacije koje velike tvrtke poput naše mogu poštovati, no manji start-upovi ne", naglasio je čelnik Facebooka.

Jedan član Odbora je ustvrdio kako je vrijeme da Kongres usvoji zakon po tom pitanju.

„Ako ćemo samo imati saslušanje i ništa se ne dogodi, tada nismo ništa postigli", kazao je Frank Pallone, demokrat iz New Jerseya.

Zuckerberg je također na saslušanju rekao da su i njegovi podaci bili među informacijama do kojih su došle "treće strane".

Naglasio je i da Facebook ima 200 ljudi koji rade na borbi protiv terorizma.

Tagovi: Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica, Facebook, internet
PROČITAJ I OVO
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
POTEZI
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
ZAGREB - Bransonu, Bezosu i Musku, kao tehnološkim poduzetnicima koji su se okušali u svemirskoj tehnologiji i raznim projektima vezanima uz svemir, trebalo bi se uskoro pridružiti još jedno zvučno ime iz ove industrije.
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
NOVI ISKORAK
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
ZAGREB - Od listopada ove godine, Ikea će svoju ponudu proširiti na ciljanu grupu korisnika, gamere, za koje će u ponudi imati više od 30 novih proizvoda.
Preminuo Clive Sinclair
IN MEMORIAM
Preminuo Clive Sinclair
ZAGREB - Umro je sir Clive Marles Sinclair, tvorac čitave linije 8-bitnih računala koja su redefinirala računalstvo u 80-tima i iz domene znanstvenika i profesionalaca približile ga kućnim korisnicima ponajprije u Velikoj Britaniji, ali i Europi i čitavom svijetu.
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
RAST
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
ZAGREB - Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvoj polovici 2021. ukupni prihodi porasli su pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020., dok su ulaganja operatora povećana za četiri posto, posebice u svjetlovodnu (optičku) mrežnu infrastrukturu, za 121 posto, podaci su Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE