GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoom ulazi u partnerstvo s Oracleom

Zoom ulazi u partnerstvo s Oracleom
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 21:35
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Američka kompanija Zoom Video Communication objavila je u utorak da je počela koristiti Oracleove usluge u oblaku kako bi udovoljila snažnom skoku potražnje za organizacijom videopoziva u vrijeme pandemije.

Korporacije i škole prisiljene su organizirati nastavu i rad od kuće a milijarde ljudi pokušavaju u vrijeme pandemije ostati povezane, poštujući propisanu distancu i odredbe o izolaciji.

To je Zoomu donijelo donijelo skok broja korisnika s 10 milijuna u prosincu na sadašnjih 300 milijuna ali je prouzročilo i probleme sa sigurnošću i zaštitom podatka.

Kompanija je usvojila plan o otklanjanju sigurnosnih problema ali je pitanje nedovoljne računalne snage ostalo neriješeno. Djelomično su se oslanjali na vlastiti podatkovni centar i na usluge računalstva u oblaku Amazon Web Servicea i Microsoftove Azure.

Prije šest tjedana počeli su surađivati s Oracleom, koji želi sustići veće konkurente poput Amazona i Microsofta novom tehnologijom računalstva u oblaku nakon što je prva generacija ostala gotovo nezamijećena.

Vrijednost sporazuma nije objavljena a dvije su kompanije navele tek da će prometom milijuna korisnika na Zoomovoj platformi upravljati Oracleov sustav usluga u oblaku, te da dnevno kroz njegove servere prolazi oko sedam milijuna gigabajta Zoomovih podataka.

Tagovi: Zoom, Oracle, Zoom Video Communication, Amazon Web Service, Microsoft
PROČITAJ I OVO
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
HITOVI
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
MADRID - Netflix u petak objavljuje posljednjih pet epizoda španjolske serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego raznio vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.
Square mijenja ime u Block
REBRANDING
Square mijenja ime u Block
NEW YORK - Platni div Square promijenit će svoje korporativno ime u Block, službeno od 10. prosinca.
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu
POTEZI
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu

SAN FRANCISCO - Meta, Facebookova matična kuća, priopćila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o cjepivu kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformiranje u vezi s pandemijom ne popušta.

Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE