GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Yves Maitre novi glavni izvršni direktor HTC-a

Yves Maitre novi glavni izvršni direktor HTC-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2019 / 18:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HTC, vodeći inovator u mobilnom i imerzivnom računarstvu, danas je najavio imenovanje Yves Maitrea za glavnog izvršnog direktora HTC-a, njegova dužnost stupa na snagu odmah.

Yves se pridružio kompaniji HTC iz tvrtke Orange, jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih tvrtki, gdje je radio kao izvršni dopredsjednik potrošačke opreme i partnerstva, nadgledajući Orangeovu tehnološku strategiju i poslovanje. U svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri Yves je radio za najveće svjetske brandove potrošačkih elektroničkih proizvoda te je upravljao cijelim portfeljem povezanih i mobilnih usluga, a također je bio i član Orangeove grupe za inovacijske tehnologije, zadužen za razvoj mogućnosti inovativnih izvora prihoda.

Cher Wang nastavit će svoju ulogu u korporaciji kao predsjednica Uprave HTC-a te će se usredotočiti na buduće tehnologije koje će se usklađivati s HTC-ovim proširenim portfeljem i vizijom VIVE virtualne stvarnosti.

"Kada sam preuzela funkciju izvršne direktorice prije četiri godine, moja namjera je bila razvijati i pozicionirati HTC kao cjelovitu ekosustavnu kompaniju i postaviti temelje kompanije za procvat kroz 5G i XR. Dakle, sada je savršeno vrijeme da prepustim svoju dosadašnju poziciju u kompaniji HTC snažnom lideru koji će nas odvesti u sljedeću fazu našeg razvojnog putovanja.", rekla je Cher Wang, predsjednica Uprave HTC-a i nadodala, „Uistinu mi je drago što Yves preuzima kormilo; on je dugo povezan s našom tvrtkom i dijelimo istu strast prema inovacijama. Čvrsto vjerujem da je Yves pravi lider koji nastavlja voditi HTC prema ostvarenju njegovog punog potencijala."

„HTC je već dugo vremena pionir u tehnološkim inovacijama i čast mi je što me Odbor upravitelja izabrao za sljedeću fazu HTC-a", rekao je Yves Maitre, novi izvršni direktor HTC-a. „HTC je u cijelom svijetu prepoznat po svojim inovacijama u mobilnom i XR prostoru. Vrlo sam entuzijastičan oko razvoja budućnosti 5G i XR zajedno s HTC-ovim zaposlenicima, kupcima i investitorima. Naše napore ćemo odmah usmjeriti u nastavak tranzicije da iz kompanije koja je svjetski lider u proizvodnji potrošačkih hardvera, postanemo ujedno i kompanija koja gradi cjeloviti sustav za hardvere kako bi njima lakše upravljali i dalje ih razvijali."

HTC donosi inovacije u raznovrsnom tehnološkom portfelju, uključujući virtualnu i proširenu stvarnost (XR), 5G uređaje i tehnologiju, AI i Blockchain. Ima izvanredne rekorde u industriji, na prvom je mjestu po vodećim inovacijama, a ove je godine zaslužila priznate medijske nagrade i odlikovanja industrije za svoje proizvode ekosustava VIVE virtualne stvarnosti te HTC 5G Hub, kojeg su nosioci širom svijeta usvojili kako bi potaknuli 5G prihvaćanje.

Yves Maitre više od 14 godina obnašao je visoke rukovodeće dužnosti u tvrtki Orange, kao izvršni dopredsjednik za potrošačku opremu i partnerstva. Prvi je puta započeo suradnju s HTC-om nakon što je 2005. godine postavljen za višeg izvršnog predsjednika za uređaje. Tijekom Yvesove službe u Orangeu, neprestano je pružao inovativne usluge i uređaje u sve većem rasponu odgovornosti u cijelom poslu te je bio prvi koji je pregovarao i implementirao Android pametne telefone u Europi. Njegova stručnost uključuje razvoj potrošačke elektronike, usluga i B2B tehnologije.

Prije nego što se pridružio Orangeu, Maitre je proveo šest godina radeći za elektroničku kompaniju za potrošačku elektroniku Thomson Multimedia, gdje je obnašao visoke dužnosti na pozicijama u SAD-u i Singapuru. Također je obavljao uloge u lancu nabave i upravljanju proizvodima.

Tagovi: Yves Maitre, kompanija HTC, Orange
PROČITAJ I OVO
Luka Koper uspostavlja testnu mrežu 5G
5G
Luka Koper uspostavlja testnu mrežu 5G
KOPER - Telekom Slovenije će u Luci Koper uspostaviti mrežu 5G mobilne telefonije pete generacije koja će biti namijenjena razvoju i testiranju rješenja u području prometne logistike.
Potraga za lijekom protiv koronavirusa: Otkriven važan trag u krvi pacijenata
LIJEK
Potraga za lijekom protiv koronavirusa: Otkriven važan trag u krvi pacijenata
LONDON - Britanski znanstvenici počinju s testiranjem načina liječenja koji bi, nadaju se, mogao pridonijeti suzbijanju najtežih posljedica zaraze covidom-19 u bolesnika s teškom kliničkom slikom.
Netflix će automatski gasiti neaktivne račune
NOVA POLITIKA
Netflix će automatski gasiti neaktivne račune
NEW YORK - Popularna streaming platforma Netflix promijenila je svoju politiku što se tiče korisničkih računa za koje se procijeni da su duže vremena neaktivni.
Novi Zeland: Ovce čuva robot (VIDEO)
FUTURISTIČKI
Novi Zeland: Ovce čuva robot (VIDEO)
Novi Zeland: Ovce čuva robot (VIDEO)
WELLINGTON - Robotička tvrtka Rocos sada je ušla u partnerstvo s Boston Dynamicsom za potrebe projekta koji će istražiti mogućnosti njegove primjene u agrikulturi.
Zuckerbergu godi kriza, sad je bogatiji od Arnaulta i Buffetta
BOGATSTVO
Zuckerbergu godi kriza, sad je bogatiji od Arnaulta i Buffetta
SAN FRANCISCO - Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg napredovao je na Bloombergovoj listi milijardera, prelazeći bogataše poput Bernarda Arnaulta, generalnog direktora francuskog lanca luksuzne robe LVMH ili Warrena Buffetta, direktora kompanije Berkshire Hathaway.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE