GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

YouTube Shorts: Google stvorio vlastitu verziju TikToka

YouTube Shorts: Google stvorio vlastitu verziju TikToka
SHORTS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2020 / 17:43
Autor: SEEbiz / vidi.hr
NEW YORK - Kineska tvrtka ByteDance nije htjela prodati TikTok Microsoftu, Googleu ili Twitteru, već se odlučila na prodaju američkih korisnika Oracleu (što nazivaju partnerstvom), čime je zadovoljila Trumpa i zadržala više od pola korisnika na svojim serverima u Kini.

Google nije dugo žalovao zbog toga što nije uspio ugrabiti TikTok, već je odmah krenuo u razvoj vlastite video aplikacije koja funkcionira na jako sličan način kao i TikTok.

Aplikacija pod nazivom Shorts pogonjena je YouTubeom i omogućuje korisnicima kreiranje videa u trajanju do 15 sekundi koje mogu postati online, a ljudi s njihove liste pratitelja će ih moći gledati putem svojeg timelinea.

Kako bi ponudio dodatnu vrijednost korisnicima, Google im daje i više alata, uključujući "multi-segment" kameru za spajanje više isječaka u jedan video, snimanje uz glazbu s Youtubea, kontrole brzine videa, timer i odbrojavanje.

Google će aplikaciju za početak testirati na indijskom tržištu, a u ovom trenutku još nije poznato kada će ju proširiti globalno.

Za sada je teško reći može li klon TikToka nadmašiti TikTok, jer je kineska aplikacija u vrlo kratkom vremenu postala viralni fenomen među klincima koji je iznenadio mnoge analitičare, pa je teško očekivati da se to može ponoviti.

Nekako nam se čini da ekipa koja već koristi TikTok neće imati pretjeranu potrebu za Shortsom, pa bi se Googleu mogao dogoditi isti scenarij kao kada je išao kopirati Facebook sa svojom Google+ mrežom.

Tagovi: Google, YouTube Shorts, TikTok, Oracle, Shorts, YouTube, ByteDance, Twitter
PROČITAJ I OVO
NFC tehnologija veliki potencijal za digitalne komunikacije
POTENCIJALI
NFC tehnologija veliki potencijal za digitalne komunikacije
ZAGREB - Europski institut za digitalne komunikacije (EUINDICOM) među prvima u svijetu zaštitio je i provodi projekt beskontaktne digitalne komunikacije za djecu s posebnim potrebama koji se temelji na NFC tehnologiji, čiji se velik potencijal slabo koristi, kaže autor projekata i predsjednik uprave EUINDICOM-a Ivan Radišić.
Optima Telekom ide dalje s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske
PROJEKTI
Optima Telekom ide dalje s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske
ZAGREB - Optima Telekom nastavlja s uspješnom digitalizacijom gradova i općina po Hrvatskoj, a zadnji projekti besplatnog WiFi interneta realizirani su u Rovinju, Metkoviću, Svetom Petru u Šumi, Gornjoj Vrbi, Stankovcima i Lovreću.
Njemačka želi tehnološki primat uz pomoć 5G
5G
Njemačka želi tehnološki primat uz pomoć 5G
BERLIN - Prije godinu dana, njemačka je telekomunikacijska agencija na aukciji podijelila prve frekvencije za 5G tehnologiju. Njih su dobile Deutsche Telekom, Telefonica i Vodafone te novaci 1 i 1 Drillisch. Za frekvencije je naplaćeno ukupno 6,55 milijardi eura.
Morgan Stanley i dalje optimističan prema dionicama Applea
ANALITIČARI
Morgan Stanley i dalje optimističan prema dionicama Applea
NEW YORK - Tehnološke dionice doživjele su oštar pad u rujnu, no ovaj tjedan je ipak donio njihov oporavak.
Amerika uvela sankcije kineskom SMIC-u
SANKCIJE
Amerika uvela sankcije kineskom SMIC-u
WASHINGTON - Američko Ministarstvo trgovine uvelo je sankcije najvećem kineskom proizvođaču čipova SMIC-u, objavio je danas Financial Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE