GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi vrši preliminarna testiranja 6G mreže

Xiaomi vrši preliminarna testiranja 6G mreže
6G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 22:45
Autor: SEEbiz
PEKING - U Kini se trenutno proučava tehnologija koja će činiti temelj 6G mreže.

Ovo rade stručnjaci iz kineske kompanije Xiaomi, a generalni direktor i osnivač kompanije Lei Jun nije želio otkriti detalje preliminarnih testiranja. Istaknuo je, međutim, da će važan uvjet za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internetske mreže.

"Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mjesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u tom području, ali Xiaomi ne planira direktno sudjelovati u komercijalnom korištenju aerokozmičkog prostora", rekao je direktor "Xiaomi" kompanije, prenosi RBK.

Pritom, Lei Jun je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavjere negativno utjecali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti razvijati tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema riječima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine "Xiaomi" će prestati proizvoditi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. "Xiaomi" trenutno pravi zalihe tih uređaja.

U narednim mjesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lei Jun je istaknuo da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi, piše Sputnjik.

Tagovi: Xiaomi, 6G tehnologija, 5G tehnologija, Lei Jun, teorije zavjere, mobilna telefonija
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE