GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi predstavio prvi prozirni televizor

Xiaomi predstavio prvi prozirni televizor
FUTURISTIČKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 21:15
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Xiaomi ovih dana slavi 10. rođendan, pa su tom prigodom predstavili nekoliko novih "slavljeničkih" uređaja. Tu su, primjerice, poboljšane inačice njihovih flagshipa Mi 10 Ultra i Redmi K30 Ultra, no našu je pozornost više privukao prvi komercijalno dostupni prozirni televizor na svijetu – Mi TV LUX Transparent Edition.

Ovaj televizor san je svakog ljubitelja dobrog i čistog dizajna, ali i znanstvene fantastike, jer izgleda upravo kao da je stigao iz nekog SF filma. Ekran gotovo bez rubova, potpuno proziran kada je isključen, uključivanjem postaje neproziran i prikazuje slike koje kao da vise u zraku. Umjesto pozadinskog panela za osvjetljenje, ovaj televizor cijeli svoj pogonski sklop ima u kompaktnom postolju, što znači da OLED ekran može biti samostalan, pa tako i proziran, te izdvojen od ostatka elektronike potrebne za njegov rad.

Osim prozirnih OLED panela, Xiaomi u svojim pogonima proizvodi i upravljački sklop (OLED Basic Module), pa je tako ova kompanija u stanju potpuno samostalno sklapati svoj prvi prozirni televizor, i to u vidu serijske proizvodnje.

Kad pogledamo specifikacije, vidimo da je riječ o televizoru ekrana s dijagonalom od standardnih 55 inča, kontrastom 150.000:1, a 10-bitni OLED panel u stanju je prikazati 1,07 milijardi boja s podrškom za 93% gamuta boja (DCI-P3). Frekvencija osvježavanja mu je 120 Hz, dok je "pametni" sustav pogonjen procesorom MediaTek 9650.

Mi TV LUX Transparent Edition bit će pušten u prodaju 16. kolovoza, isključivo u Kini, gdje će koštati 50.000 juana, odnosno oko 6.000 eura.

Tagovi: Xiaomi, prvi prozirni televizor, Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE