GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi i Leica Camera najavljuju dugoročnu stratešku suradnju

Xiaomi i Leica Camera najavljuju dugoročnu stratešku suradnju
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 16:15
Autor: SEEbiz
PEKING - Xiaomi, vodeća svjetska kompanija za potrošačku elektroniku i pametnu proizvodnju, i Leica Camera, čija se legendarna reputacija temelji na dugoj tradiciji izvrsne kvalitete, inovativnih tehnologija i njemačkog umijeća u proizvodnji, službeno objavljuju svoju stratešku suradnju u području mobilne fotografije.

Prvi fotografski flagship pametni telefon koji su zajednički razvile dvije kompanije službeno će biti predstavljen u srpnju ove godine.

Osnovan 2010. godine, Xiaomi je trenutno treći proizvođač pametnih telefona u svijetu. Od svog osnutka prije 12 godina, Xiaomi prakticira misiju „neumorne izrade nevjerojatnih proizvoda s poštenim cijenama, kako bi cijelom svijetu omogućio da putem inovativne tehnologije uživa u boljem životu“, a pametni telefoni i drugi proizvodi kompanije prodaju se u više od 100 zemalja i regija diljem svijeta. Uz veliku snagu istraživanja i razvoja te kontinuirano, dugoročno ulaganje u tehnologiju, Xiaomi je postao lider u tehnološkim inovacijama u područjima potrošačke elektronike i pametne proizvodnje. A u području fotografije, na temelju svoje dugotrajnog tehničkog usmjerenja u optiku, čipove, algoritme i sl., kao i dubokog razumijevanja mobilne fotografije, Xiaomi pruža nevjerojatno fotografsko iskustvo, uključujući i portrete, noćne scene i snimke.

Više od 100 godina, Leica Camera stvara lagane kamere koje preferiraju pioniri ulične fotografije, kao i optičke leće svjetske klase, kontinuirano ispunjavajući strast vlastite fotografske zajednice. S genijalnim optičkim inženjeringom i nevjerojatnom kvalitetom izrade, kamere Leica, prepoznatljive po svom brendingu s crvenom točkom, njemački su inženjering u svom najboljem izdanju i nastavljaju privlačiti nove generacije potrošača koje teže postići "izgled Leica fotografije" i posjedovati ova dizajnerska remek-djela. Uz to što izrađuje precizne uređaje, prava remek-djela za fotografiju, Leica diljem svijeta okuplja i poznate fotografe i nove fotografske talente.

Xiaomi i Leica dijele ideje o mobilnoj fotografiji. Obje kompanije, kroz ekstremna tehnološka otkrića i potragu za estetikom, žele kontinuirano istraživati optičke performanse i fotografsko iskustvo u eri mobilne fotografije.

"Xiaomi se usredotočuje na stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvijek se nada istražiti mogućnosti fotografije na pametnom telefonu do krajnjih granica. Xiaomi i Leica složni su u međusobnim nastojanjima i idejama te cijene međusobne prednosti i industrije. Ova će suradnja pružiti snažan poticaj Xiaomijevoj strategiji mobilne fotografije. Tijekom suradnje - od dizajna optike do finog podešavanja estetske orijentacije, inovativnih tehnologija, filozofija proizvoda i preferencije fotografije - obje strane iskusile su nejvjerojatno duboku fuziju," rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi Group.

"Čast mi je danas objaviti dugoročnu stratešku suradnju sa Xiaomijem. I Leica i Xiaomi su prestižni globalni brendovi i tijekom ovog nevjerojatnog procesa duboke suradnje, obje strane sukcesivno su radile na cilju stvaranja nove ere za korisnike mobilne fotografije. Uvjereni smo da će prvi zajednički razvijeni fotografski flagship pametni telefon učiniti značajan, pionirski napredak obje tvrtke. Korisnicima ćemo u području mobilne fotografije pružiti iznimnu kvalitetu fotografije, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvoriti novu eru mobilne fotografije," dodaje Matthias Harsch, izvršni direktor kompanije Leica Camera AG.

Tagovi: Xiaomi, Leica Camera, Lei Jun
PROČITAJ I OVO
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
KATASTROFA
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Ericsson je izvijestio o oštrom padu prihoda u prvom tromjesečju, istaknuvši slabiju potražnju u Aziji i Sjevernoj Americi.
Microsoft ulaže 1,5 milijardi dolara u AI tvrtku G42, koja je pod povećalom zbog veza s Kinom
INVESTICIJE
Microsoft ulaže 1,5 milijardi dolara u AI tvrtku G42, koja je pod povećalom zbog veza s Kinom
REDMOND - Microsoft će uložiti 1,5 milijardi dolara u G42, tvrtku za umjetnu inteligenciju sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, budući da američki div želi ojačati svoju poziciju u tehnologiji usred sve veće konkurencije.
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
NA VRHU
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
SEUL - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung vratio se na vrh ljestvice najprodavanijih proizvođača pametnih telefona u svijetu, odakle je istisnuo američku kompaniju Apple.
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE