GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodafoneova 5G mreža dostupna u većem dijelu Budimpešte

Vodafoneova 5G mreža dostupna u većem dijelu Budimpešte
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2021 / 21:30
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Vodafone je prvi među domaćim pružateljima usluga koji je omogućio 5G vezu svojim kupcima u većini stambenih područja Budimpešte: 5G je povezan s više od 200 baznih stanica u Budimpešti i okolnom gradskom području, navodi se u priopćenju.

Vodafone je također najavio da će do kraja prvog tromjesečja 5G biti uključen u cijeloj zemlji na gotovo 300 baznih stanica, što će sljedeću generaciju mobilne mreže učiniti dostupnom u drugim većim gradovima.

Uvođenje 5G u Mađarskoj povezano je s Vodafonom: u svibnju 2019. prvi put je u Zalaegerszegu povodom svečanog otvaranja automobilske ispitne staze u zoni Zala pokrenuta trajna bazna stanica na ispitnoj stazi, a zatim još jedna na vrh sjedišta Vodafona u Mađarskoj na vlastitoj frekvenciji. Sljedeća prekretnica u razvoju 5G Vodafona došla je na jesen 2019. godine, kada je davatelj usluga pokrenuo prvu komercijalnu 5G mrežu u zemlji - čime su prednosti 5G široko dostupne.

Razvoj nije zaustavljen unatoč pandemiji. Davatelj usluga pokrenuo je svoju 5G uslugu u nekoliko ruralnih gradova, kao što su Siófok, Székesfehérvár i Miskolc. Ruralni razvoj nastavit će se sljedećih mjeseci, jer bi Vodafone trebao uključiti 5G u cijeloj zemlji na gotovo 300 baznih stanica do kraja prvog tromjesečja, čineći mobilnu mrežu sljedeće generacije dostupnom u drugim većim gradovima i manjim gradovima.

Vodafone Mađarska također je prošle godine 5G uveo na područje obrazovanja: davatelj usluga potpisao je ugovor o suradnji sa Sveučilištem za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti (BME) koje osigurava 40 MHz vlastite frekvencije postavljene za uspostavu i rad pilot 5G mreže. mreža i 5G laboratorij na Sveučilištu.

"Što se tiče razvoja 5G, Mađarska se ističe ne samo u Europi, već i u cijelom svijetu. Ponosan sam što mogu reći da je Vodafone Mađarska također predvodnik razvoja mreže nove generacije među domaćim pružateljima usluga, što je primjer naša je trenutna najava. Razvoj naših mreža od najveće je važnosti, jer omogućuju izvođenje rada na daljinu i učenje na daljinu, upravljanje poduzećima - bilo da su najveće proizvodne tvrtke ili mala i srednja poduzeća. Što se tiče budućnosti, Mađarskoj su potrebne najbolje mreže na raspolaganju za brzo obnavljanje gospodarstva i osiguranje uspješnog poslovnog i društvenog okruženja - tome su nam namijenjeni 5G razvoji. " - rekla je Amanda Nelson, izvršna direktorica Vodafone Mađarska.

Tagovi: Vodafone, 5G mreža, 5G tehnologija, Budimpešta
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE