GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu

Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 11:58
Autor: SEEbiz
LONDON - Vodafone je odabrao Ericssonovu dvojnu cloud-native 5G Core tehnologiju za svoje jezgrene mreže u Njemačkoj i UK. Primjena ove tehnologije značajan je korak prema pružanju punog potencijala 5G usluga i budućim inovacijama za Vodafoneove privatne i poslovne korisnike u obje države.

Na oba će tržišta Ericsson podržati Vodafoneovu cjelovitu samostalnu cloud-native 5G jezgrenu mrežu za paketske jezgrene aplikacije, što je ključni korak u isporuci usluga povezanosti u samostalne 5G usluge (5G Standalone).

Samostalni 5G omogućit će vrhunske korisničke slučajeve sljedeće generacije i podržati aplikacije koje zahtijevaju najbržu povezanost, najveću propusnost podataka i najnižu latenciju kao i odsječke mreže.

Tehnologiju i aplikacije poput virtualne i proširene stvarnosti, zanemarivu latenciju i veliki kapacitet baratanja podacima najbolje će omogućiti samostalna 5G mreža zahvaljujući sigurnom kreiranju odsječaka mreže, računarstvu na rubu i mogućnostima izloženosti usluga samostalne 5G jezgrene mreže. Ta su rješenja glavni katalizator u pretvaranju digitalne ekonomije i Industrije 4.0 u stvarnost.

U UK će se implementacija provoditi tijekom pet godina, a Ericsson će biti ključni mrežni partner za 5G s kraja na kraj za Vodafone. U Njemačkoj je implementacija već počela, uključujući i pokretanje europske najveće komercijalne samostalne 5G mreže u travnju.

Andrea Dona, Chief Network Officer u Vodafone, UK kaže: „Naša bliska suradnja s Ericssonom bila je značajna u poduzimanju sljedećeg koraka u 5G inovacijama. Odabirom nastavka rada s Ericssonovim vodećim rješenjima, možemo iskoristiti nove prilike koje nastaju iz transformacije poduzeća, industrije i društva u UK i Njemačkoj. Zajedno kreiramo novu digitalnu eru za naše korisnike.“

Arun Bansal, predsjednik regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu kaže:

„Kao ključni partner u Vodafoneovom digitalnom putovanju, nakon godina zajedničkih inovacija, implementirali smo 5G širom Europe. Sada, kao nadogradnja našoj postojećoj radijskoj pristupnoj mreži, povjereno nam je da naš portfelj jezgrene mreže dovede 5G u Njemačkoj i UK na sljedeću razinu. S ekonomskim, poslovnim i društvenim dobicima koje 5G nudi, uistinu sam sretan što će Njemačka i UK procvjetati.“

Tagovi: Ericsson, Vodafone, 5G tehnologija, Andrea Dona,
PROČITAJ I OVO
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
5G
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
ZAGREB - Europa kaska za Azijom u razvoju 5G tehnologija jer se 5G spektar u zemljama tek postavlja, uključujući Hrvatsku, a da bi zaživjela i donijela koristi potrebna je suradnja operatora, dobavljača i različitih industrija, ocjena je izvršnog potpredsjednika Huaweija za regiju Nordic i CEE Kennetha Fredriksena.
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.
Italija će ukinuti digitalni porez do 2024. godine
NAJAVE
Italija će ukinuti digitalni porez do 2024. godine
WASHINGTON - Talijanska vlada ukinut će digitalni porez do 2024. godine, izjavio je ministar gospodarstva Daniele Franco, naznačivši vremenski okvir ukidanja nameta koji bi trebao zamijeniti novi globalni porez.
Berlinski APX traži nove prilike za ulaganje u startupe u Hrvatskoj i regiji
ULAGANJA
Berlinski APX traži nove prilike za ulaganje u startupe u Hrvatskoj i regiji
ZAGREB - Nakon otvorenja ureda u Podgorici i najave rasta poslovanja od 25 posto, domaća IT kompanija Infinum nastavlja sa stvaranjem novih prilika u regiji.
Apple zbog nedostatka čipova s manjom proizvodnjom novih iPhonea
PROBLEMI
Apple zbog nedostatka čipova s manjom proizvodnjom novih iPhonea
SAN FRANCISCO - Zbog nedostatka čipova na tržištu, Apple najvjerojatnije neće postići zacrtane ciljeve u proizvodnji novih iPhonea prije božićnih i novogodišnjih blagdana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE