GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

vivo zvanično ulazi na srpsko tržište

vivo zvanično ulazi na srpsko tržište
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 13:12
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – vivo, vodeći globalni proizvođač pametnih telefona, proširuje svoju bazu korisnika u Srbiji. Tokom događaja za medije, kompanija je zvanično obeležila ulazak u našu zemlju.

Predstavnike medija pozdravio je rastući tim iz vivo kancelarije u Srbiji, u kojoj trenutno radi 10 stručnjaka iz sektora, kao i viši tim rukovodilaca iz evropskog sedišta kompanije u Dizeldorfu. Predstavnici kompanije su ovu priliku iskoristili da razgovaraju o ključnim partnerstvima, kao i da predstave prvu liniju pametnih telefona za srpsko tržište.

"Veoma nam je drago što možemo da kažemo Zdravo, Srbijo! i zvanično se predstavimo, kao i naše prve pametne telefone za tržište u Srbiji! Naš dolazak je obeležilo vreme puno izazova, a posledice pandemije Korona virusa i dalje osećaju i firme i pojedinci. Ipak, naši planovi za Srbiju i naša posvećenost širenju poslovanja u Evropi ostali su nepromenjeni. Ovo je u skladu sa filozofijom naše kompanije - da radimo pravu stvar na pravi način", istakao je Deni Deng, potpredsednik i predsednik kompanije vivo za Evropu, i dodao:

"Naše evropsko putovanje započetli smo tek u oktobru prošle godine, a već smo dobili izuzetne povratne informacije i pozitivne utiske od naših poslovnih partnera i korisnika. Od našeg prvog koraka i ulaska na međunarodno tržište 2014. godine, posvećeni smo stvaranju novih kvalitetnih iskustva za naše korisnike. Budući da uvek mislimo na njih i brend smo koji voli više od 400 miliona ljudi širom sveta, sigurni smo da ćemo uskoro steći nove prijatelje i u Srbiji"

Brend pametnih telefona vivo, osnovan je u Donguanu u Kini 2011. godine, a razvio se iz bogatog iskustva kompanije sa fiksnim i mobilnim telefonima od 1985. godine kada je kompanija osnovana. Sa godišnjom prodajom od 111 miliona uređaja širom sveta, vivo je trenutno peti
proizvođač mobilnih telefona na svetu.

Predstavnici kompanije naglasili su da je vivo u ovom trenutku prisutan u 40 zemalja u svetu. Kao deo globalne strategije, vivo trenutno jača fokus na razvoj mobilnih kamera. To uključuje proširenje tome posvećenih R&D centara, kao i nedavno otvoren centar u Šijanu koji zapošljava 700 stručnjaka, partnerstvo sa vodećom kompanijom na polju optike i optoelektronike, ZEISS, ali i oštar zaokret u korporativnoj strategiji, koja stavlja kameru na prvo mesto, sa ciljem osnaživanja korisnika da zabeleže svoj savršen snimak. S tim na umu, vivo želi da omogući korisnicima najbolje iskustvo kamere smartfona.

Iako relativno nepoznata na srpskom tržištu, vivo je kompanija koja proizvodi pametne telefone, ponosna na veliki broj noviteta koje donosi u sektoru. vivo je bio prva kompanija koja je 2012. godine lansirala pametni telefon sa namenskim hi-fi čipom, model vivo X1. Dve godine nakon toga, napravila je rekord sa najtanjim pametnim telefonom do sada, vivo X5Max, debljine svega 4,75 mm. vivo je 2018. godine lansirao prvi pametni telefon sa tehnologijom skeniranja otiska prsta na ekranu, kao i prvi pravi pametan telefon bez okvira, sa pop-up selfie kamerom - vivo NEX.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez izuzetnih partnerstava – istakli su predstavnici vivo kompanije tokom događaja. Jedan od ključnih elemenata bliske saradnje sa kompanijom Google, omogućila je da vivo razvije pametne telefone sa čistom i minimalističkom Google Android verzijom, kao i efikasna i pouzdana ažuriranja za Android 11 operativni sistem, samo dva meseca nakon ulaska na tržište u Evropi. Osim toga, saradnje sa kompanijama kao što su MediaTek, Qualcomm i Samsung, pružile su izuzetan doživljaj korisnicima sa moćnim, ali energetski efikasnim rešenjima sistema na čipu.

Tagovi: vivo, pametni telefoni, Google, Zeiss, Deni Deng, srpsko tržište
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE