GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vienna Insurance Group investira u biotehnološku kompaniju Apeiron Biologics

Vienna Insurance Group investira u biotehnološku kompaniju Apeiron Biologics
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2020 / 11:37
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Vienna Insurance grupa (VIG) koja u Srbiji posluje preko Wiener Städtische osiguranja a.d.o. i kompanije za reosiguranje Wiener Re, investirala je u austrijsku biotehnološku kompaniju Apeiron Biologics AG, koja trenutno radi na leku za tretman bolesti izazvane virusom COVID-19.

U razvoj ovog medikamenta, koji je primenjen na grupi pacijenata obolelih od COVID-19 u okviru pan-evropskog kliničkog ispitivanja, uključen je profesor Jozef Peninger.

Kompanija Apeiron, sa sedištem u Beču, specijalizovana je za otkrivanje i razvoj novih imunoterapija i medikamenata u borbi protiv kancera respiratornih oboljenja. Zbog pandemije COVID-19, kompanija je trenutno fokusirana na razvoj leka za borbu protiv ove bolesti. Saradnjom sa kompanijom Apeiron, VIG uzima svoje učešće u borbi protiv COVID-19, što će joj zauzvrat omogućiti da još jednom u stvarnosti dokaže svoju korporativnu društvenu odgovornost.

„Naš osnovni zadatak kao osiguravača je da zaštitimo ljude od rizika. U trenutnoj situaciji, zdravlje je u centru pažnje, i kao pružaocu životnog i zdravstvenog osiguranja, podrška u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti su naši glavni prioriteti. Naša investicija u Apeiron je smislena, dugoročna opcija koja nam omogućava da u stvarnom životu još jednom dokažemo naše usmerenje da štitimo ono što je važno, dok takođe imamo na umu i naše poslovne ciljeve“, izjavila je Elizabet Štadler, generalni direktor VIG-a.

„Ponosni smo što smo deo najveće grupacije osiguravajućih društava u Srednjoj i Istočnoj Evropi, koja je i u vreme poslednje pandemije na delu dokazala svoju društvenu odgovornost. Pored podrške koju smo pružili na lokalnom tržištu, izuzetno smo ponosni što je naša Centrala u Beču odlučila da investira u kompanije koje razvijaju perspektivne medikamente za tretman obolelih od bolesti čiji je uzročnik virus COVID-19. Na ovaj način ćemo biti deo rešenja koje će ljudima pomoći da očuvaju zdravlje i budu sigurniji“ rekao je ovim povodom Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja.

U okviru svog menadžment programa Agenda 2020, VIG Grupa je već implementirala mere usmerene ka promovisanju zdravlja i zdravog načina života i ubrzava svoje poslovanje u segmentu zdravstvenog osiguranja. Sticanje udela u kompaniji Apeiron je u skladu sa ovim opredeljenjem i naslanja se na ukupnu strategiju Grupe.

Tagovi: Vienna Insurance Group, Apeiron Biologics, koronavirus, Covid-19
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE