GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika potražnja za stručnjacima iz područja cyber sigurnosti

Velika potražnja za stručnjacima iz područja cyber sigurnosti
CYBER SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2023 / 08:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nije došlo do usporavanja potražnje za radnicima koji se bave kibernetičkom sigurnošću unatoč masovnim otpuštanjima u tehnološkoj industriji, izvještava Axios.

Uz porast hakiranja i kibernetičkih napada, potrebni su kibernetički radnici i izvan tehnološkog prostora, s oglasima za posao u javnom sektoru koji su prošle godine porasli za 25%. Tvrtke su se godinama borile da popune uloge u kibersigurnosti; lani je na svakih 100 radnih mjesta bilo 68 zaposlenih radnika. Manjak bi mogao potaknuti tvrtke da popune otvorena radna mjesta s početnicima, koji su tradicionalno imali problema s prodorom u industriju.

Ukupan broj zaposlenih radnika u kibersigurnosti u 2022. ostao je relativno nepromijenjen u odnosu na prethodne procjene na oko 1,1 milijun, prema novim podacima Nacionalne inicijative za obrazovanje o kibernetičkoj sigurnosti pri Nacionalnom institutu za standarde i tehnologiju, trgovinske grupe CompTIA i podatkovne tvrtke Lightcast.

U isto vrijeme, poslodavci su objavili 755 743 kibernetička slobodna radna mjesta tijekom cijele 2022. godine — što je smanjenje od otprilike 2% u odnosu na 769 736 objavljenih između listopada 2021. i rujna 2022., kada su te grupe zadnji put prikupljale takve podatke.

Potražnja za cyber sigurnošću u javnom sektoru porasla je 25% tijekom 2022. s 45 708 oglasa za posao, stoji u izvješću. Potražnja privatnog sektora porasla je otprilike 21% na oko 710.000 oglasa.

Tagovi: cyber security, cyber sigurnost, risk management, Axios, big tech
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE