GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uređaj budućnosti: Zvuk bez zvučnika i slušalica (VIDEO)

Uređaj budućnosti: Zvuk bez zvučnika i slušalica (VIDEO)
FUTURISTIČKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 09:31
Autor: SEEbiz / vidi.hr
TEL AVIV - Izraelska tvrtka Noveto razvila je tehnologiju koja omogućuje personalizirano slušanje glazbe bez korištenja zvučnika ili slušalica.

Njihov prvi prototip gadgeta pod nazivom SoundBeamer 1.0 locira i prati pozicije korisnikovih ušiju i potom šalje zvučne valove koji stvaraju takozvane zvučne mjehure oko svakog uha.

Na taj način moći ćete slušati glazbu, zvuk iz video igara ili TV programa bez slušalica i nećete ometati nikog u svojoj blizini jer će zvuk biti personaliziran za vaše slušanje.

Za ovu tehnologiju koju nazivaju "sound beaming", kažu da će vam stvoriti osjećaj kao da muzika dolazi direktno u vašu glavu.

U opisu tehnologije kažu da SoundBeaming radi pomoću ultrazvučnih valova i njihovog emitiranja i oblikovanja kako bi smjestio zvuk tik do ušiju. Valovi se generiraju DSP algoritmima razvijenim u Novetu i potiskuju u zrak putem posebno dizajniranog niza pretvarača.

3D senzorski modul ugrađen u hardver locira i prati položaj vaših ušiju u stvarnom vremenu, a u tom se trenutku ultrazvučni valovi konvergiraju u male džepove zvuka izvan ušiju. Ovdje se zvuk može ponovno čuti kao normalni akustični valovi.

"Pomaknite glavu u bilo kojem smjeru i dva zvučna džepa čarobno će vas slijediti. Ta prostorna 3D značajka omogućuje doživljavanje zvukova smještenih bilo gdje u prostoru bez obzira na kretanje vaše glave", navodi Noveto objašnjavajući znanost koja stoji iza Sound Beaming tehnologije.

Prvi SoundBeamer uređaji u proizvodnji Noveta trebali bi stići na tržište oko Božića iduće godine, a tvrtka tehnologiju namjerava licencirati i drugim proizvođačima audio opreme.

Tagovi: Noveto, uređaj budućnosti, Sound Beamer 1.0, zvuk bez zvučnika i slušalica
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE